Publisert:

Flere ekstratog for Justin Bieber-konsert

NSB kjører med 5000 ekstra seter i togene den 7. juni for å sikre at alle kommer seg fra Forus Travbane hvor Justin Bieber har konsert.

Det er ventet opp mot 36000 festivaldeltakere til det som anses å være den største konserten i Rogaland noensinne. NSB ønsker å bidra til at transportløsningene blir gode.  

-Det er først etter konserten at det regnes å være flest reisende. Derfor setter vi inn flere togvogner i rutegående tog, og kjører ekstra togavganger for å få flest mulig med. Kapasitetsmessig betyr det rundt 5000 ekstra togseter ut fra Gausel. Inkludert ordinære togavganger vil det nærme seg opp mot 7500 plasser totalt, forklarer markeds- og kommunikasjonssjef i NSB Sør, Dag Brekkan, og presiserer at dette gjelder lokaltogavganger i begge retninger, altså Egersund og Stavanger.  

NSB har satt inn all den kapasitet det er mulig å sette inn.  

-Vi ønsker allikevel å forberede konsertdeltakerne på at de kanskje må vente til neste avgang enn planlagt. Det kan derfor være lurt å beregne god tid, og ta hensyn til hverandre, oppfordrer Brekkan.  

Til konserten  

Nærmeste togstopp er Gausel, som er en fin spasertur på rundt 15 minutter til Forus Travbane.  

-Her anbefaler vi konsertdeltakerne å bruke de ordinære togavgangene til Gausel.

Vi har hyppige avganger og normalt god plass om bord på togene. Men akkurat denne dagen er det greit å være forberedt på å måtte stå den korte avstanden mellom de nærmeste stasjonene til Gausel, sier Brekkan.  

Togbilletter  

- Vi anbefaler at det kjøpes tur-retur billetter på forhånd. Denne kan  kjøpes i NSB appen, på Stavanger stasjon eller nsb.no. På denne måten reduserer vi køer, og transporten vil gå lettere. Uansett  skal vi gjøre vårt beste for å gjøre reisen både  til og fra konserten så smidig som mulig, avslutter Brekkan.       

NSB har samarbeidet med arrangøren, og er glad for å kunne bidra med gode transportløsninger til konserten.