Publisert:

Elektrisk togmateriell settes inn fast på Bratsbergbanen

Fra 10. august settes det inn elektrisk togmateriell fast på Bratsbergbanen mellom Porsgrunn og Notodden. Toget er av type 69 og har tidligere vært benyttet i nærtrafikk i Oslo og Bergen.

69B

-Til nå har vi hatt to dieseldrevne togsett på strekningen. De nye togsettene vil fremstå som mer moderne og miljøvennlige, gi bedre driftsstabilitet på leveransen og dermed bedre forutsigbarhet for kundene, sier Pål Hansen, salg – og markedsansvarlig for Bratsbergbanen.  

Alle tog vil kjøres til/fra Notodden stasjon fra 10. august. Dette er en midlertidig løsning til elektrifisering er på plass helt frem til kollektivterminalen. Det er Telemark Fylkeskommune som vil ha ansvaret for tilbringertjenesten mellom kollektivterminalen og stasjonen. 

Markering på Notodden stasjon

Mandag 10. august klokken 12.30-13.30 blir det en offisiell markering på Notodden stasjon.

-Vi inviterer alle til gratis togtur på Bratsbergbanen hele dagen, i tillegg byr NSB på is, pølser, brus og underholdning med musikk fra «Norske menn i hus og hytte», forteller Hansen.

Økning i billettprisene

Som en del av den nye Trafikkavtalen mellom NSB og Samferdselsdepartementet fører det til at billettprisene på Bratsbergbanen øker med drøyt 35 % fra samme dato.

-Billettprisene på strekningen har vært særskilt lav og har ikke vært justert på mer enn ti år, så med den nye trafikkavtalen harmoniseres billettprisene med NSBs øvrige takstsystem, sier Hansen.

Publisert: