Publisert:

Blues på skinner

Torsdag 1. september kjører NSB bluestog fra Bodø til Blues in Hell i samarbeid med festivalen som har 25 års-jubileum i år. Bluesfestivalen på Hell har i mange år markert seg som en av de fremste i Europa innenfor sitt område.

TLQ pressTito Lausteen Quartet (TLQ): Fra venstre Stig Venberg, Jon-Arne Lausteen, Tommy «Tito» Andersen og Morten L. Larsen

Årets festival er en markering av 25 år med blues på Hell, og dette markeres til gangs. Hele 40 artister står klare for å skape stemning. Og med bluestog på både Nordlandsbanen og Dovrebanen kan reisende starte festivalen allerede på toget.

«Togband»

- Med oss på toget fra Bodø og nedover til Trøndelag har vi med oss Bodø-bandet Tito Lausteen Quartet (TLQ). De skal spille for oss flere ganger på turen nedover, og jeg er sikker på at det kommer til å bli stor stemning, sier salg- og markedsansvarlig for Nordlandsbanen, Bjørn-Tore Hansen. 

TLQ vant i 2015 Union Blues Cup på Notodden, og spiller egen musikk innen sjangre som blues, rock, funk og soul.

Ekstra togvogn

Det er dagtoget fra Bodø til Trondheim som torsdag 1. september gjøres om til «bluestog».

- Vi har satt av en vogn for konserter underveis, og dit kan hvem som helst av våre gjester komme for å høre. Vi har også med oss en ekstra vogn for anledningen, dersom dette blir veldig populært og mange ønsker å være med oss denne dagen, sier Bjørn-Tore Hansen.

Ønsker du å være med på toget bestiller du vanlig togbillett til toget som går fra Bodø klokken 12.27 og er på Værnes klokken 21.34. Værnes er nærmeste holdeplass til festivalhotellene på Hell.

Se Blues in Hell for informasjon om festivalen.

Opplevelsene starter på toget. Ta bluestog til Hell!

 

Publisert: