Publisert:

Blues over Dovrefjell til Hell

Torsdag 1. september kjører NSB bluestog fra Oslo til Blues in Hell i samarbeid med festivalen som har 25 års-jubileum i år. Bluesfestivalen på Hell har i mange år markert seg som en av de fremste i Europa innenfor sitt område.

2016 Blues in Hell Eden Brent

Årets festival er en markering av 25 år med blues på Hell, og programmet er mer spennende enn noen sinne. Hele 40 artister står klare for å skape stemning. Og med bluestog på både Nordlandsbanen og Dovrebanen kan reisende starte festivalen allerede på toget.

Eden Brent og Bluespoeten Nordal på toget

På bluestoget vil det bli minikonserter hele vegen samt blå stemning som skal få de reisende til å komme i rette blues stemningen frem til festivalstart.

-Med oss på toget fra Oslo har vi med oss bluespiano dronningen Eden Brent fra Mississippi og bluespoeten Jan Christian Nordahl. Bluespiano dronningen Eden Brent fra Mississippi blir å høre i dagtoget fra Oslo S til Trondheim. Her vil også bluespoeten Jan-Christian Nordahl lansere sin nye diktsamling "Bluespoetens andre symfoni», hans andre diktbok med blå bunn, og den første hadde tittelen «Blues på Verseføtter», forteller markedsansvarlig på NSB Dovrebanen, Terje Fossum, og fortsetter:

-Det kan også oppstå musikalske overraskelser når blåtimen slår til undervegs over Dovrefjell.

Tog og blues hører sammen

NSB samarbeider med Blues in Hell fordi dette er en folkefest. Festivalen har en miljøprofil, og dette passer med NSBs egen profil. Tog er gjennomgangstema i utallige blueslåter, både direkte og i overført betydning. Vi vet også at NSBs gjester setter pris på å korte ned reisetida med gode kulturopplevelser.

-Blues in Hell starter på toget, og vi lover minnerike togreiser for de som skynder seg å bestille billett, sier Fossum.

Billett til bluestoget

Ønsker du å være med på bluestoget bestiller du vanlig togbillett til toget som går fra Oslo klokken 14.02 og er i Trondheim klokken 20.45. Ønsker du plass i bluesvogna bestilles billetten via epost til dovrebanen@nsb.no

Avgang OSLO S klokken 14:02
Fra Gardermoen OSL klokken 14:29
Fra Lillehammer klokken 16:12   
Fra Dombås klokken 18:07
Ankomst Trondheim S klokken 20:45
Lokaltog videre fra Trondheim klokken 21:10
Ankomst Værnes klokken 21:42

Se Blues in Hell for informasjon om festivalen.

Opplevelsene starter på toget. Ta bluestog til Hell!

Publisert: