Publisert:

Bli med og slukk lysene

Hva har NSB til felles med Empire State Building, FN-hovedkvarteret i New York, Taipei 101, Big Ben, Akropolis og Eiffeltårnet i Paris? Alle er med på Earth Hour i morgen, lørdag 25. mars. Bli med du også!

miljøtog-Earth Hour gir oss i NSB en fin anledning til å minne oss om at miljøvennlighet er en fellesnevner for alle NSB sine virksomheter, forklarer NSB sin fagsjef innen bærekraft, Margrethe Sagevik, og fortsetter:

-NSB bidrar til bærekraftige løsninger ved å få flere til å reise kollektivt og ved å transportere gods på jernbanen. På denne måten har NSB en sentral rolle i det grønne skiftet. Og det å spare energi er viktig for oss i NSB døgnet rundt. Vi arbeider kontinuerlig med å redusere vårt energiforbruk til kjøretøy og bygninger. 

En time, stor betydning

Det er ventet at flere hundre millioner mennesker fra flere enn 7.000 byer og tettsteder vil slå av lyset for klimaet. En enkel idé har spredd seg til en hel bevegelse.

-I år markerer Earth Hour tiårsdagen sin. Det som startet som en symbolsk markering i Sydney i 2007, har vokst til å bli verdens største klimakampanje. Earth Hour er et uttrykk for folks vilje og evne til å stå sammen mot klimaendringene. Derfor gleder oss til å bidra nok ett år i klimakampanjen sammen med bedrifter og enkeltpersoner over hele verden, sier bærekraftsjefen i NSB.

Slukte lys over hele verden

NSB oppfordrer også alle andre som har mulighet å bli med, både bedrifter og enkeltpersoner! 

-Å markere Earth Hour hjemme er en fin mulighet til å finne frem stearinlysene, og se hva som kommer ut av at for eksempel TVen skrus av. Trykk på opptaksknappen om det er det som må til. Det er så enkelt, og så betyr det så utrolig mye, oppfordrer Sagevik, og viser til Nina Jensen i WWF sitt sitat:

«Earth Hour handler om mye mer enn en time i mørket. Det handler om å forstå at våre handlinger, energien vi bruker, varene vi kjøper og vannet vi drikker, har en påvirkning på planeten vi lever på.»

Earth Hour

Her slukker NSB lysene

NSB markerer Earth Hour ved å slukke lysene på hovedkontoret sitt i Schweigaardsgate 23 i Oslo og NSB Kompetansesenter på Sundland i Drammen mellom 20:30-21:30. I tillegg dempes lysene på Oslo S i godt samarbeid med Rom Eiendom AS og Bane NOR.