Publisert:

Arne Fosen er tilsatt som ny leder for NSB Persontog

Arne Fosen, som nå er administrerende direktør i CargoNet, er tilsatt som ny leder i NSB Persontog. Han tiltrer 1. juli.

Konsernsjef Geir Isaksen er glad for at Arne Fosen sa ja til å ta på seg jobben som leder i NSB Persontog:

– Arne har gjennom mange år vist seg som en klok, motiverende og resultatorientert leder. Han kjenner NSB og jernbanen veldig godt, og går systematisk til verks og skaper godt samarbeid rundt seg. Han er den beste kandidaten vi kunne fått til å utvikle persontogvirksomheten videre, sier Isaksen.

Kunden i sentrum

Arne Fosen har ledet CargoNet gjennom krevende endringer. Sammen med dyktige medarbeidere har han redusert kostnadene, samtidig som kvaliteten på godsleveransen har økt, blant annet gjennom en vesentlig forbedret punktlighet.

Nå ser Arne frem til å lede persontog:

– Jeg ser frem til å jobbe sammen med alle de flinke folkene i Persontog og i resten av konsernet. Selv om det er store endringer i NSB for tiden, er oppgaven den samme; vi skal skape den beste reisen for kunden, sier Fosen.

Nils Kavli er av styret i CargoNet konstituert som ny administrerende direktør i selskapet fra 1. juli. En rekrutteringsprosess starter etter sommerferien.

Tom Ingulstad vil fra 1. juli gå ut av ledergruppen i persontog og være en rådgiver for Arne Fosen frem til han går av med pensjon.