Siste fra NSB

Enighet om ny pensjonsordning i NSB

Publisert:
Et enstemmig styre i NSB AS vedtok 19. desember en ny pensjonsordning for ansatte i NSB AS og Gjøvikbanen AS fra 2019. – Vi har fått en løsning som gir en god pensjon til medarbeiderne, forutsigbarhet for bedriften og like konkurransevilkår for NSB i de kommende anbudskonkurransene i jernbanen, sier konsernsjef i NSB-konsernet, Geir Isaksen.

NSB-konsernet satser på selvkjørende kjøretøy

Publisert:
NSB blir medeier i gründerselskapet Applied Autonomy. - Vi ønsker å delta i utviklingen av autonome kjøretøy og lære av de beste miljøene, sier Synne Homble, fersk mobilitetsdirektør i NSB-konsernet.

NSB vant viktig anbud i Sverige

Publisert:
NSB-eide Tågkompaniet er valgt som ny togoperatør for Krösatågen i Småland i Sverige. Dette er en viktig seier for NSB når alle norske togstrekninger skal konkurranseutsettes de nærmeste årene og NSB skal konkurrere med andre togoperatører.

Nisse på juletog

Publisert:
Tradisjonen tro er juletogene til NSB nok en gang klare for avgang til julebyen Egersund fra førstkommende lørdag, og i år kommer også nissen.

NSB på toppnivå

Publisert:
Togreisende roser NSB-ansatte i høstens kundeundersøkelse (KTI). Med NSB Nord i spissen leverer NSB på topp i krevende tider.

Stengt for togtrafikk mellom Drammen og Asker 18.11 – 04.12.17

Publisert:
Bane NOR gjør nødvendig oppgradering i Lieråsen tunnel fra 18. november til 04. desember. Dette betyr at det ikke kjøres tog mellom Drammen og Asker togstasjon i perioden. - Dette er et omfattende og utfordrende avvik hvor det er flere hundre busser i sving i døgnet for å frakte tusenvis av reisende i et område med allerede stor biltrafikk, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

NSB om statsbudsjettet:

Publisert:
Vedlikehold er viktig for kundenes hverdag! Regjeringen satser fortsatt stort på jernbane i sitt forslag til budsjett for 2018. Totalt er det foreslått en bevilgning på 23,1 milliarder kroner til jernbaneformål for 2018.

Gode økonomiske resultater, men togpassasjerene plages av dårlig punktlighet

Publisert:
NSB 2. tertial 2017: NSB-konsernet hadde en omsetning på 9 841 millioner kroner i de første 8 månedene i 2017, og leverte et driftsresultat på 639 millioner kroner.

Færre avganger til og fra Haga stasjon

Publisert:
Fra 23. desember 2017 får reisende til og fra Haga stasjon fire færre avganger i døgnet, to på morgenen og to på ettermiddagen. Dette etter at Bane NOR i oktober 2017 stengte midtplattformen etter en sikkerhetsvurdering.

Drømmetur for kreftsyke barn

Publisert:
I samarbeid med Kristiansand kommune arrangerer Jernbanepersonalets Turkomité ny magisk reise for barn og unge med kreft. Denne gangen går turen fra Oslo til Kristiansand og blant annet Dyreparken den 21. -24. september.

Gratis å kjøre lokaltog på miljøsøndagen

Publisert:
Den 17. september er det Miljøsøndag og du kan reise gratis med NSBs lokaltog på Jærbanen. Dette er et tilbud i forbindelse med Europeisk mobilitetsuke hvor målet er å vise toget som et effektivt transportmiddel både til hverdag og fritid.

21, 5 millioner NSB-reiser

Publisert:
NSB Persontog hadde de fire første månedene av 2017 21 508 701 reiser med sine region- og lokaltog. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen. Dette er en økning på 2, 4 prosent sammenlignet med samme periode 2016.

Ekstra plasser på lokaltoget under Sykkel-VM

Publisert:
Den 16 - 24. september er det Sykkel-VM i Bergen. – Vi gleder oss og trår til med 47 500 ekstra seter til det som må være tidenes arrangement i og rundt Bergen, sier Henning Lirhus, markeds- og kommunikasjonssjef for NSB Vest.

Ny samferdselsallianse etablert

Publisert:
Til tross for målet om å vri mer av godstrafikken fra veg over på sjø og bane, har det motsatte skjedd. Nå har Norsk Sjømannsforbund tatt initiativ til en bred allianse som skal komme med forslag til tiltak som skal bidra til at målet nås.

NSB oppfordrer til bildeling

Publisert:
Bildeling er etter hvert godt kjent. Likevel er det ikke så mange som har prøvd det, ennå. En fersk undersøkelse viser at én av fem gjerne deler bilen sin med andre. Nå får gründerne av Nabobil.no NSB med seg på laget.

Lokaltog på skinner igjen

Publisert:
NSB ser frem til å kjøre tog igjen mellom Stavanger og Egersund/Moi fra lørdag 12. august kl. 18.00. Enkelte regiontog vil fremdeles bli berørt av Bane Nor sin nødvendige oppgradering ut året.

Oslo S stengt for togtrafikk 5. og 6. august

Publisert:
Bane NOR har gjennom sommeren arbeidet på Oslo S. Førstkommende helg, lørdag 5. og søndag 6. august, fullfører Bane NOR arbeidene og det kjører ikke tog til eller fra Oslo S disse dagene. Dette berører alle togselskaper.

Svært få tog i uke 31

Publisert:
Bane NOR har gjort nødvendige oppgraderinger på og rundt Oslo S siden 24. juni, noe som betyr et sterkt redusert togtilbud på Østlandet. Fra mandag 31. juli blir tilbudet ytterligere redusert. Og 5. og 6. august er hele Oslo S stengt.

Gladmat og reiseråd

Publisert:
Gladmatfestivalen i Stavanger 19. - 22. juli drar matelskere fra hele landet. Over fire dager er det ventet 250.000 matelskere til festivalen. NSB anbefaler derfor at du beregner god tid om du skal benytte deg av lokaltogavgangene, som kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund/Moi under Gladmaten.

Smak på Trøndelag. Ta toget

Publisert:
NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Festivalene med nye, spennende retter og folkekjære tradisjonsretter går av stabelen i Trondheim 3.-5. august.

Sommertoget i gang

Publisert:
I kveld 27. juni er det klart for første sending fra Sommertoget. Første stopp er Rognan etter at toget la ut fra Bodø tidligere på dagen.

Østensjøveien stengt for personbiltrafikk seks uker i sommer

Publisert:
I forbindelse med at Bane NORs arbeider på Oslo S i ukene 26 – 31, benytter NSB området rundt Bryn og Brynseng stasjon til håndtering av alternativ transport. For å sikre god trafikkflyt som følge av ekstra busser og passasjerer i området, reguleres trafikken i Østensjøveien i hele perioden. Dette innebærer at det er stengt for gjennomgående personbiltrafikk alle hverdager i tidsrommet 06.00 - 19.00.

Flere ekstratog til Tore Tang

Publisert:
For å sikre at alle kommer seg til og fra Viking stadion hvor Mods har konsert 16. og 17. juni, kjører NSB med 11000 ekstra seter i togene både før og etter konsertene.

Omfattende arbeider på og rundt Oslo S i sommer

Publisert:
Bane NOR gjør viktig arbeid fra 24. juni – til og med 6. august. Arbeidene betyr at Østfoldbanen er stengt seks uker i sommer. Det medfører også at NSBs øvrige tilbud for lokaltog og korte regiontog på store deler av Østlandet er sterkt redusert hele perioden. Dette innebærer færre avganger retning Skøyen, Asker og Drammen. Det er også færre avganger mot Eidsvoll, Kongsvinger og Dal.

Mye skal skje på jernbanen i Rogaland i sommer

Publisert:
Bane NOR (tidligere Jernbaneverket) skal også denne sommeren foreta omfattende arbeider for å fornye jernbanen mellom Moi og Stavanger. Dette betyr også redusert togtilbud i sommermånedene.

Arne Fosen er tilsatt som ny leder for NSB Persontog

Publisert:
Arne Fosen, som nå er administrerende direktør i CargoNet, er tilsatt som ny leder i NSB Persontog. Han tiltrer 1. juli.

Flere ekstratog for Justin Bieber-konsert

Publisert:
NSB kjører med 5000 ekstra seter i togene den 7. juni for å sikre at alle kommer seg fra Forus Travbane hvor Justin Bieber har konsert.

Litteraturtoget til Kristiansand

Publisert:
7. og 9. juni kjører NSB Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog på Sørlandsbanen. Toget åpnes for publikum på enkelte stasjoner, og nå er åpningstidene satt.

Start Litteraturfestivalen på toget

Publisert:
I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim kjører NSB Litteraturfestivaltog onsdag. Toget til Litteraturfestivalen på Lillehammer går fra Trondheim onsdag 31. mai klokken 08:18.

Rekordfornøyde NSB-kunder

Publisert:
NSB oppnådde våren 2017 en kundetilfredshet på 76 totalt for hele NSB. Dette er den høyeste tilfredsheten som er målt blant NSBs kunder og en fremgang på tre poeng fra forrige måling høsten 2016.

Nytt samarbeid om buss for tog

Publisert:
NSB har inngått avtale med Kolumbus om buss for tog mellom Stavanger og Sandnes under oppgraderingsarbeidene i sommer. På denne måten sikres en mest mulig effektiv løsning for de reisende.

Litteraturtoget til Sørlandet

Publisert:
NSB kjører Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog for fjerde gang. Årets litterære togreise går den 7.-9. juni langs Sørlandsbanen, og temaet er «hjem».

NSB setter inn 14300 ekstraplasser på påsketogene

Publisert:
NSB ser i år igjen at behovet for å reise med tog i påsken er stort. Påskeutfarten starter for alvor fredag 7.4 og avsluttes mandag 17.4 som er andre påskedag. På toget kan du slappe av mot din destinasjon i påsken. NSB tilbyr god mat underveis og tid til å samle tanker.

Fortalte om NSB – ledende på selvbetjente kunder

Publisert:
Ingen andre togselskaper har klart å gjøre kundene så selvbetjente som NSB. Det fortalte konsernsjef Geir Isaksen om under konferansen Smart Rail Europe i Amsterdam onsdag.

Arbeider på Oslo S i påsken

Publisert:
Bane NOR gjør viktige oppgraderingsarbeider på og rundt Oslo S i perioden 08.04 - 16.04. Det medfører færre avganger og strekninger hvor det ikke går tog.

Nordlyset skal drive dieseltog

Publisert:
Etter over 40 år med oppgraderinger skal NSB sine dieseltog på Nordlandsbanen rustes med banebrytende teknologi, slik at også de blir en del av det grønne skiftet. Enova støtter prosjektet med 104 millioner kroner.

Bli med og slukk lysene

Publisert:
Hva har NSB til felles med Empire State Building, FN-hovedkvarteret i New York, Taipei 101, Big Ben, Akropolis og Eiffeltårnet i Paris? Alle er med på Earth Hour i morgen, lørdag 25. mars. Bli med du også!

Over 66 millioner NSB-reiser i 2016

Publisert:
NSB opplever en ny passasjerøkning i 2016. Økningen er på totalt 0,8 prosent, sammenlignet med 2015. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen. NSB-togene hadde 66 205 000 passasjerer i 2016. Den overordnede kundetilfredsheten med NSB Persontog er 73.

Forhåndsvarsel: Omfattende arbeider rundt Oslo S sommeren 2017

Publisert:
Fornyelse og vedlikehold på jernbanen fører til at det i sommer blir hektisk anleggsvirksomhet på Oslo S. Det blir perioder med stengte strekninger og redusert kapasitet.

Etterlengtet togsatsing

Publisert:
- Satsingen på jernbane i ny Nasjonal Transportplan (NTP) er en gave til kundene våre, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

NSB: Sterke resultater fra et konsern i endring

Publisert:
I 2016 oppnådde NSB-konsernet ett av sine aller beste resultater noensinne.

Omfattende arbeider i påsken

Publisert:
Bane NOR gjør viktige oppgraderingsarbeider på og rundt Oslo S og på Østfoldbanen I påsken. Dette berører flere strekninger hvor det ikke blir kjørt tog eller det er færre avganger. NSB organiserer alternativ transport.

Lokfører og sjaman tar toget til Tråante 2017

Publisert:
Lørdag 4. februar tar Lokfører Johnny Bomban Anthi Siljuberg med seg same-kofta og sjaman-tromma og kjører toget til Trondheim og Tråante 2017.

Årlig prisjustering

Publisert:
I dag, 1. februar 2017, økes prisene på billettene til NSB i gjennomsnitt med 3 prosent. Prisjusteringen skjer årlig, og er basert på forventet gjennomsnittlig prisøkning I Norge.

NSB kjører Sommertoget

Publisert:
Til sommeren samarbeider NRK, NSB og Bane NOR om Sommertoget – et over 240 meter langt rullende tv-studio som i åtte uker reiser rundt i Norge og besøker store og små togstasjoner. I dag er det klart hvor toget stopper

Grenseløst samarbeid

Publisert:
På Storlien på svenskegrensa møtes norske Meråkerbanen og svenske Mittbanan. Når togene kjøres av samme selskap blir det nye muligheter – også for reiselivet.

Dieselforbud i Oslo

Publisert:
Togtilbudet i og rundt Oslo er veldig godt, med mange avganger på alle strekninger. Det er blant annet avgang hvert 10. minutt mellom Asker og Lillestrøm.

Flåmsbana til nye høyder

Publisert:
926.532 reiser. Det er fasit for 2016 for Flåm Utvikling, som setter nok en reiserekord.

Sunne spor til Tolga

Publisert:
Det er ventet flere reisende til Tolga når Norges kommende idrettsstjerner skal kjempe om gull i nordiske grener under Hovedlandsrennet 2017. NSB sørger for at tilskuere og tilreisende kommer seg miljøvennlig frem med toget.

Juleunderholdning på Dovrebanen

Publisert:
I tillegg til 8100 ekstra plasser på NSB Dovrebanen sine tog mellom Oslo og Trondheim, blir det også ekstra julestemning om bord for både store og små.

Gode nyheter til reisende i Vestfold!

Publisert:
Søndag 11. desember gjelder ny ruteplan for R11. Ny ruteplan i tillegg til nye avganger gir bedre fleksibilitet for reisende i Vestfold.

NSB med ekstra lange tog i julen

Publisert:
Vi i NSB gleder oss til å ta deg og dine hjem til jul. Også i år tilbyr NSB tusenvis av ekstraplasser på juletogene.

Juletogene er tilbake

Publisert:
Tradisjonen tro er juletogene til NSB nok en gang klare for avgang til julebyen Egersund fra førstkommende lørdag. NSB setter opp 2500 ekstraseter for å sørge for en trygg og miljøvennlig togreise til og fra julearrangementet.

Reise med juletoget

Publisert:
Fredag 9. desember 2016 klokken 14:02 har du mulighet til å bli med på juletoget fra Oslo til julemarkedet i Trondheim. I godt samarbeid med Visit Trondheim og Midtbyen Management ser vi frem til en stemningsfull reise over Dovrefjell.

Ny passasjerrekord for NSB

Publisert:
NSB opplever nok en passasjerøkning de åtte første månedene i 2016. Økningen er på totalt 3,9 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Billig, rocka og miljøvennlig transport

Publisert:
Det blir ingen stillesone når NSB kjører festivaltoget «Tons of Rock Tog» i samarbeid med Tons of Rock torsdag 22. juni 2017. I tillegg til god underholdning får deltakerne med seg en god pris og miljøvennligtransport på kjøpet.

Togstreiken er over

Publisert:
-Jeg er først og fremst glad for at streiken er avsluttet, og at togene kan begynne å gå igjen, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB. -Vi er fornøyd med at myndighetene nå klargjør kompetansekravene, og at slike krav ikke blir tariffestet i NSB og CargoNet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Om lokomotivførerutdanningens lengde

Publisert:
I mediene har det siden torsdag 27. oktober blitt dannet et inntrykk av at NSB/CargoNet ønsker at lokomotivførerutdanningen skal være fire måneder. Det er IKKE riktig!

Togstreiken fortsetter: - Svært trist for passasjerene

Publisert:
-Dette er svært trist for passasjerene, men så lenge Lokomotivmannsforbundet står fast på at de skal bestemme kompetansekravene til togførere i NSB og CargoNet, er det ikke mulig å komme til enighet for å løse togstreiken, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten etter at dagens tvungne mekling heller ikke førte fram.

Streiken trappet opp 26.10

Publisert:
Fredag 21.10 2016 varslet Norsk lokomotivmannforbund (NLF) at den pågående streiken mellom NSB og lokomotivførerne trappes opp. Fra 26.10 vil 124 lokførere være i streik, hvor 10 jobber i CargoNet og 114 i NSB Persontog.

Lokførerstreiken fortsetter

Publisert:
LO Stat/Norsk Lokomotivmannsforbund og Spekter/NSB møttes til nytt møte tirsdag 25. oktober. Partene oppnådde ikke enighet I løpet av det 16 timer lange møtet. Streiken fortsetter!

Ingen løsning på streiken

Publisert:
Partene I lokførerstreiken møttes tirsdag 18. oktober til et flere timer langt møte. De kom ikke til enighet, og streiken fortsetter.

Ramaskriktog til skrekkbygda

Publisert:
I dag, torsdag 20. oktober, kjører NSB Ramaskriktog fra Trondheim og Oslo til Norges skumleste filmfestival på Oppdal. Det kan fort bli en mystisk og spennende togtur med skumle historier.

NSB er tildelt Ipsos omdømmepris 2016

Publisert:
NSB fikk i dag Ipsos omdømmepris 2016. Prisen ble utdelt i forbindelse med offentliggjøringen av «Profilundersøkelsen Store norske bedrifter – 2016».

Kjører så mange tog som vi klarer

Publisert:
NLF (Norsk Lokomotivmannsforbund) mener NSB kunne kjørt langt flere avganger på Østfoldbanen etter opptrapping av streiken, enn det NSB sier er mulig. Det er ikke riktig.

Lokomotivførerstreiken rammer kundene hardt

Publisert:
Lokomotivførerstreiken som har pågått siden torsdag 29. september, rammer kundene ytterligere fra fredag kveld klokken 23.00. Norsk lokomotivmannsforbund tar ut flere medlemmer og lammer lokaltogtrafikken på Østfoldbanen.

Opptrapping av streiken 08.10

Publisert:
Norsk Lokomotivmannsforbund varslet en opptrapping av streiken, og fra lørdag 08.10 ble ytterlige 42 lokomotivførere tatt ut i streik. Dette får først og fremst innvirkning for NSBs kunder på Østfoldbanen.

Streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund

Publisert:
LO Stat (Norsk Lokomotivmannsforbund) og arbeidsgiverforeningen Spekter (NSB AS/Gjøvikbanen AS/CargoNet AS) ble ikke enige under meklingen hos Riksmekleren. Partene gikk fra hverandre 02.30 torsdag 29. september.

Suksess med nytt helgetilbud

Publisert:
NSB sitt nye familietilbud har ført til at langt flere reisende tar lokaltogene på Jærbanen i helgene etter at det ble lansert 1. august. Siden helgetilbudet er blitt så populært vil NSB beholde tilbudet ut hele året.

Reis gratis med lokaltoget

Publisert:
For 6. året på rad kan du reise gratis med lokaltoget på Jærbanen på Miljøsøndagen 18. september arrangert av Stavanger kommune. NSB stiller med gratis tog fordi målet for dagen er å bevisstgjøre om miljøvennlige løsninger for hverdag og fritid uten bruk av bil.

NSB driver Flåmsbana ut 2027

Publisert:
Flåmsbana unntas konkurranse og tildeles NSB ut 2027. – Flåmsbana har i flere år blitt kåret til en av verdens vakreste togstrekninger. Nå skal vi utvikle Flåmsbana og området rundt videre i samarbeid med Aurland Ressursutvikling, sier Marianne B. Einarsen, konserndirektør for Reiseliv i NSB.

Trønderbanen til Blues in Hell

Publisert:
I år er det ventet tusenvis av reisende til Bluesfestivalen, som har 25 årsjubileum og går av stabelen på Hell 1.-4. september. NSB gjør lokaltogene klare for å frakte festivaldeltakerne til festivalen som i år foregår på Scandic Hell Hotell og med avslutningskonsert på Stjørdal.

Tågkompaniet kjører for Norrtåg

Publisert:
Den 20. august tok Tågkompaniet over togtrafikken for Norrtåg. – Dette er et viktig ledd i vår satsing på vekst i det nordiske togmarkedet, sier konsernsjef Geir Isasksen i NSB.

Blues over Dovrefjell til Hell

Publisert:
Torsdag 1. september kjører NSB bluestog fra Oslo til Blues in Hell i samarbeid med festivalen som har 25 års-jubileum i år. Bluesfestivalen på Hell har i mange år markert seg som en av de fremste i Europa innenfor sitt område.

Blues på skinner

Publisert:
Torsdag 1. september kjører NSB bluestog fra Bodø til Blues in Hell i samarbeid med festivalen som har 25 års-jubileum i år. Bluesfestivalen på Hell har i mange år markert seg som en av de fremste i Europa innenfor sitt område.

Stengte veger fører til begrenset adkomst til jernbanen

Publisert:
Fra torsdag 11. august er flere veger på Helgeland og i Salten stengt pga sykkelrittet Arctic Race of Norway. Dette medfører at det i perioder er begrenset adkomst til jernbanestasjonene både i Bodø, Fauske, Mo i Rana og Mosjøen.

Strikketog til Rennebumartnan

Publisert:
Nok et år er Strikketoget klart for å gi reisende kyndig hjelp og veiledning underveis til Rennebumartnan på Oppdal fredag 12. august.

Ny avgangstid fra Røros for tog som i dag går fra Røros kl. 16.23

Publisert:
Fra og med 15. august vil toget som i dag går fra Røros kl. 16.23 få ny avgangstid fra Røros kl. 16.20. Dette medfører også ny avgangstid fra stasjonene Os, Tolga, Tynset, Auma, Alvdal, Bellingmo og Hanestad. Fra og med Atna vil toget ha samme avgangstid som i dag kl. 17.58.

Smak på Trøndelag. Ta toget

Publisert:
NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, som går av stabelen i Trondheim 4.-6. august.

Arbeider på jernbanen nordover fra Oslo S

Publisert:
1.–7. august arbeider Jernbaneverket på og rundt Oslo S og det er stengt for togtrafikk på strekningene Oslo S Ski, Lillestrøm, Bryn og Grefsen. Dette betyr et redusert togtilbudet denne uken. NSB setter opp alternativ transport.

Sommerarbeider på Gjøvikbanen

Publisert:
Sommerarbeider på GjøvikbanenDen første uken i august jobber Jernbaneverket på og rundt Oslo S. Dette berører blant annet Gjøvikbanen, som er stengt mellom Oslo S og Grefsen fra 1. – 7. august. Kundene bes ta T-banen fra Oslo S til Storo, for bytte til toget på Grefsen.

Arbeider på Østfoldbanen 1. – 7. august

Publisert:
1.–7. august arbeider Jernbaneverket på og rundt Oslo S og det er stengt for togtrafikk på strekningene Oslo S Ski, Lillestrøm, Bryn og Grefsen. Dette betyr et redusert togtilbudet denne uken. NSB setter opp alternativ transport.

Store arbeider på og rundt Oslo S i uke 31

Publisert:
Den første uken i august stenger Jernbaneverket fire strekninger østover fra Oslo S på grunn av omfattende arbeider. Dette vil NSBs kunder vil merke godt.

Lokaltog på skinner igjen

Publisert:
Fra mandag 25. juli kl. 03.00 kjører NSB lokaltog igjen mellom Stavanger og Egersund, men enkelte regiontog vil fremdeles bli berørt av Jernbaneverket sin nødvendige oppgradering.

Reiseråd under Gladmaten

Publisert:
Det er forventet flere reisende til og fra Gladmatfestivalen, som går av stabelen førstkommende onsdag. NSB anbefaler derfor at du beregner god tid om du skal benytte deg av lokaltogavgangene, som kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund.

Ekstratog etter VG-lista i Trondheim

Publisert:
Vær ute i god tid om du skal ta siste lokaltogavgang fra Trondheim S til Steinkjer på onsdag klokken 21:10. Toget er ventet å bli fullt selv om NSB kjører ekstra avgang og med flere vogner, da mange reiser med lokaltogene til og fra VG-lista på Torget i Trondheim.

Flere nordmenn reiser på togferie i Europa

Publisert:
Nordmenn fortsetter å reise på Interrail i Europa. Spesielt stiger tallet for reiser med barn. Antallet barn på Interrail ble mer enn doblet i fjor og det ligger an til en ny dobling i år. Totalt antall norske Interrailere har økt med 14 prosent fra januar til mai i år.

Reiseråd til VG-lista i Bergen

Publisert:
NSB har flere togavganger til og fra Bergen som de konsertglade kan benytte seg av til og fra VG-lista, som arrangeres onsdag 13.juli på Festplassen i Bergen. I tillegg kjøres kveldsavgangen fra Bergen klokken 20:42 med ekstravogner.

Reiseråd onsdag 6. juli

Publisert:
Beregn god tid om du skal benytte deg av NSB sitt tilbud fra Stavanger på onsdag 6. juli mellom klokken 20-22. Det er ventet stor trafikk på lokaltogavgangene, som kjent kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund pga arbeid på jernbanen, da flere tar turen til og fra VG-lista ved Konserthuset i Stavanger.

Finse stasjon består

Publisert:
Flere medier skriver at NSB legger ned driften av Finse stasjon og at det ikke lenger vil være folk på stasjonen etter 1.oktober. Det er ikke riktig.

Dag Mejdell ny styreleder i NSB

Publisert:
Fra høsten 2016 blir Dag Mejdell ny styreleder i NSB-konsernet. Ove Sindre Lund er nytt styremedlem valgt av de ansatte.

Østensjøveien stengt for gjennomkjøring to uker i sommer

Publisert:
Mandag 27/06 til fredag 01/07 og mandag 01/8 til fredag 5/8 stenges deler av Østensjøveien for gjennomkjøring i rushtiden. Stengingen gjelder ikke buss i rute, kjøring til eiendommene eller utrykningskjøretøy.

Tre stasjoner på Bergensbanen blir selvbetjente

Publisert:
Fra 1. oktober 2016 betjener ikke lenger ansatte hos NSB billettsalgene på Voss, Finse og Geilo stasjon. I stedet henvises kundene til selvbetjente løsninger som billettautomater, nsb.no og NSBs billettapp.

1800 ekstraseter til Voss

Publisert:
Det er ventet flere reisende til Voss Cup i morgen, og NSB hadde planlagt å kjøre noen avganger med flere vogner uavhengig av raset som gikk på E16 i går. Nå kjører vi også ekstratog.

Passasjerrekord for NSB

Publisert:
NSB opplever en ny passasjerøkning de fire første månedene i 2016. Økningen er på totalt 4,3 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen. NSB-togene hadde 22 665 000 passasjerer første tertial 2016. Den overordnede kundetilfredsheten med NSB Persontog har steget fra 73 til 74, noe som er beste resultat NSB noen gang har oppnådd.

Ta toget til Skandinavias største beach party

Publisert:
Skandinavias største strandfest Palmesus er utsolgt og det er ventet mange reisende til Kristiansand. For å gi de reisende den ultimate starten på Palmesus-helga kjører NSB, i samarbeid med Palmesus, egen Palmesus-vogn.

Buss og tog setter nye rekorder

Publisert:
Stadig flere reiser med NSB-konsernets busser og tog. – Økte passasjerinntekter og gode resultater fra alle virksomhetene bidrar til nok et sterkt tertialresultat, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB.

Akademitog på Raumabanen

Publisert:
Fredag 5. august kjører NSB RaumaRock Akademi-tog mellom Åndalsnes og Bjorli sammen med RaumaRock og Kulturskolen. På toget får ungdommen lære seg hva som må til for å arrangere en festival. NSB kjører også Rocketog fra Oslo, som slipper deg av midt i festivalområdet.

Litteraturtog på Bergensbanen

Publisert:
NSB ser frem til ny litterær togreise med Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen, gode forfattere og bøker om bord. Litteraturtoget vil være åpent for publikum på Bergen stasjon onsdagskveld 1. juni klokken 19.15 til 20.15.

Pridefestivalen starter på toget

Publisert:
NSB tar deg til Oslo Pride fredag den 24. juni, og legger til rette for en ekstra opplevelse på morgentoget fra Kristiansand, Bergen og Trondheim. På Pridetoget blir det champagnefrokost og festivalprogram i egne vogner.