NSB Persontog

Persontogvirksomheten i NSB konsernet består av NSB AS, med datterselskapene NSB Gjøvikbanen AS og AB Svenska Tågkompaniet.

NSBs regiontog og NSBs lokaltog dekker mange av de viktigste ferdselsårene i Norge. Regiontogene er tilpasset reisen gjennom ulike tilbud som KOMFORT (spesielt tilpasset de som vil arbeide underveis), SOVE ( komfortable kupeer med gode madrasser, dyner og puter), FAMILIE (egen avdeling i toget for de som reiser med barn) og MENY (kafe eller kiosk med variert tilbud av mat og drikke).

Lokaltogene er tilpasset passasjerer som reiser lokalt, da de har mange seter, god plass, store vinduer, og klimaanlegg. De nyeste lokaltogene er bedre tilpasset funksjonshemmede og har elektronisk informasjonssystem. Toalettet om bord er tilpasset for rullestolbrukere.

NSB kjøper og moderniserer nå tog for seks milliarder kroner. Kjøpet gir NSB mer enn 14000 ekstra seter og innebærer således en betydelig kapasitetsforbedring. I kombinasjon med utbyggingen av ny infrastruktur i Østlandsområdet i 2012 kan NSB med nytt materiell gi kundene et vesentlig bedre tilbud med hyppige og faste avganger, samt forbedret reisetid.

Fakta

  • I Norge hadde persontogvirksomheten en omsetning på 6.577 millioner kroner i 2013.
  • Det foretas årlig 60,5 millioner reiser med NSBs tog i Norge.
  • I 2005 overtok NSB AS 34 prosent av aksjene i Tågkompaniet i Sverige, og fra november 2006 kontrollerte NSB 100 prosent av aksjene i selskapet.

Les mer om NSB -konsernet