Streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund

Publisert:

LO Stat (Norsk Lokomotivmannsforbund) og arbeidsgiverforeningen Spekter (NSB AS/Gjøvikbanen AS/CargoNet AS) ble ikke enige under meklingen hos Riksmekleren. Partene gikk fra hverandre 02.30 torsdag 29. september.

Dermed er det streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund noe som i hovedsak medfører at mange lokaltog på Østlandet er innstilt. Ved streikens begynnelse har Norsk Lokomotivmannsforbund tatt ut 66 medlemmer i streik i NSB Persontog.

Hvilke avganger som er innstilt som følge av streiken vil variere fra dag til dag. Derfor er det et godt råd at du sjekker om ditt tog går eller ikke i reiseplanleggeren på nsb.no eller i NSB-appen.

En streik er en lovlig aksjon, og NSB kan derfor ikke sette opp alternativ transport i form av busser for tog som rammes av streiken. Det blir ikke refundert utgifter til annen transport. Transportvilkårene (§7F) vil bli etterlevd.

Forsinkelser og innstillinger som følge av streik gir ikke grunnlag for erstatning. Ubenyttede billetter til innstilte avganger kan refunderes ved å henvende seg til hjelp@nsb.no (oppgi referansenummer eller legg ved kopi av billetten), ringe 815 00 888 eller kontakt betjente stasjoner.

Vi oppfordrer kunder til å benytte seg av NSB appen for å sjekke om deres reise er berørt, eller bruke Tidr appen eller tidr.no for å finne et gyldig reisealternativ. Informasjon legges ut maksimalt 24 timer før avgang.

NSB beklager ulempene streiken medfører for våre kunder!

Les mer om opptrapping av streiken her.

 

Publisert 30. september 2016, klokken 13.27.