Publisert:

Stengt for togtrafikk mellom Drammen og Asker 18.11 – 04.12.17

Bane NOR gjør nødvendig oppgradering av Lieråsen tunnel fra 18. november til 04. desember. Dette betyr at det ikke kjøres tog mellom Drammen og Asker togstasjon i perioden. - Dette er et omfattende og utfordrende avvik hvor det er flere hundre busser i sving i døgnet for å frakte tusenvis av reisende i et område med allerede stor trafikk, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

NSB setter opp alternativ transport. Togene kjører som normalt mellom Asker og Oslo og Spikkestadbanen går også som normalt. Alle togselskap på strekningen blir berørt av arbeidene. Også Bergensbanen og Sørlandsbanen berøres.

Svært utfordrende trafikkbilde ved Asker og Drammen togstasjon
– Vi har stor forståelse for at arbeidene i tunnelen må gjøres. Samtidig er det viktig for oss å informere om hvordan disse påvirker togtilbudet og øvrig trafikk, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB og fortsetter: – Vi må være ærlige om at vi er bekymret for trafikksituasjonen rundt og mellom Asker og Drammen stasjon. – For med mange tusen reisende er vi avhengig av rundt 300 busser i døgnet, og dette gjør noe med et allerede vanskelig trafikkbilde ved og mellom de to stasjonene og på veiene til og fra Oslo. Særlig blir morgen- og ettermiddagsrushet krevende, understreker kommunikasjonsrådgiveren. Det vil også være økt busstrafikk til og fra Oslo S i perioden.

– Blant annet er det rett og slett ikke plass rundt Asker stasjon til å frakte alle reisende hit for å ta toget videre mot Oslo. På bakgrunn av dette kjører vi direktebusser mellom Drammen og Oslo S, slik at vi tar unna noe av busstrafikken ved Asker stasjon, forklarer Scholz og understreker at det er viktig at de som kan benytter seg at dette tilbudet. Direktebussene stopper ikke ved Nationaltheatret stasjon. - Vi beklager ulempene dette medfører, vi forstår at dette påvirker hverdagslogistikken, sier Scholz.

Beregn ekstra tid til reisen
Bytte mellom buss og tog gjør også at reisen kan ta lenger tid enn vanlig. – Ta også høyde for at buss bruker lenger tid enn det toget normalt bruker, særlig når det er stor trafikk, forteller Scholz. – Skal du til flyplassen eller må rekke en viktig avtale, ta også høyde for det når du planlegger reiser, oppfordrer Scholz. – Vær også oppmerksom på at bussene kan få andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid, avslutter hun. Togene som kjører, kjører til oppsatt avgangstid.

Benytt appen eller reiseplanleggeren på nsb.no for detaljer om din reise. Merk at retten til prisavslag ved forsinkelse ikke gjelder ved planlagte endringer i trafikken som er varslet på forhånd, og der det er informert om at ekstra reisetid må påregnes.

Stenging av Lieråsen tunnel 18. nov til 4.des er en del av forberedende arbeider som må til for å rekke å bli ferdig sommeren 2021. Bane NOR skal også arbeide i Lieråsen tunnel påsken- og sommeren 2018

Slik reiser du i perioden: https://www.nsb.no/lierastunnelen


For spørsmål om alternativ transport

Kontakt NSB ved kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz, telefon: 95 24 86 88

For spørsmål om arbeidene
Kontakt Bane NOR ved kommunikasjonsrådgiver Britt Johanne Wang, telefon: 90 96 74 29

 Les mer om arbeidene til Bane NOR