Publisert:

Smak på Trøndelag. Ta toget

NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, som går av stabelen i Trondheim 4.-6. august.

NSB Trønderbanen

Det er ventet flere reisende til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival, og lokaltogene på Trønderbanen gjøres klar for å frakte livsnyterne til nye, spennende matretter og folkekjære tradisjonsretter.

-Vi forventer over 200 000 besøkende til våre festivaler 4.-6. august, og vi vil gjerne ha flere, sier Aslaug Rustad, daglig leder i Oi! Trøndersk Mat og Drikke, og fortsetter: -Den beste måten å komme til Trondheim disse dagene, er å ta toget. Derfor har vi inngått et samarbeid med NSB. Vi oppfordrer våre besøkende til å sette igjen bilen og ta toget til unike matopplevelser i Trondheim sentrum.

- NSB skal gjøre det vi kan for å få reisende frem til festlighetene, og hjem igjen. Selv om vi kjører sommerruter går det likevel ofte tog, så de fleste vil finne avganger som passer for sitt besøk på Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival. I tillegg setter vi på ett ekstra togsett på avgangen fra Steinkjer klokken 09.28, som ankommer Trondheim S klokken 11.32, hver dag under festivalen, sier salgs- og markedsansvarlig i NSB, Hilde Lyng.

Alle tog til Trondheim

NSB leverer tjenester på kryss og tvers av Norges land, fra Stavanger i Sør til Bodø i Nord. Dette reflekteres også i mattilbudet om bord i regiontogene våre, som baserer seg på norske favoritter og råvarer fra norske, lokale leverandører.

-Med dette som grunnlag er det naturlig å samarbeide med Trøndersk Matfestival – en viktig støttespiller for norske leverandører og tradisjonsrik norsk mat. Vi synes også det er ekstra artig at det skjer i Trondheim, for her har vi både regiontog fra sør og nord i tillegg til lokaltogene på Trønderbanen, sier Lyng.

Finn togavgang som passer deg best ved søk i NSB app eller på www.nsb.no

Neste stopp matlyst

Bryggeritog fra Bodø

I forbindelse med Bryggerifestivalen i Trondheim arrangerer Oi! Trøndersk Mat og Drikke sammen med NSB også en egen liten bryggerifestival på skinner. Om bord på dette toget har vi med fire av Norges beste håndverksbryggerier, som vil fortelle om hvordan man brygger sitt eget øl, hva som kjennetegner ulike øltyper og hvilke øltyper som passer til forskjellige typer mat.

Du kan kjøpe billett om bord i NSB kafé til kr 100,- som inkluderer smaksprøver og servering av spekesnacks fra Tind. 18 års aldersgrense. Bryggeritoget går fra Bodø 3. august kl. 12.27.

Matfestivaltog fra Oslo

3. august kl. 14.02 kjører også NSB Matfestivaltoget fra Oslo til Trondheim i samarbeid med Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Her vil reisende få smaksprøver fra lokale leverandører som et supplement til NSB kafé, som alltid tilbyr smaksfavoritter med sesongens råvarer. Dette blir en smakfull tur og setter oss rett inn i stemningen til det som venter i Trondheim. Oppdal Spekemat går på turen underveis, og med som underholdning på turen blir den norske gruppen Seljemark.

Billetter til denne vogna er utsolgt, men det er fremdeles ledig i andre vogner. Hele toget vil få smake på matfestivalfølelsen, så vi gleder vi oss til godt selskap og herlige lokale smaker over Dovre.

Opplevelsene starter på toget. Ta toget til Trondheim og Trøndersk Matfestival og Bryggerifestival!


Kontakter for informasjon:
Hilde Lyng (talsperson Trønderbanen) epost hilde.lyng@nsb.no mobil 916 72 135
Bjørn-Tore Hansen (talsperson Nordlandsbanen) epost bjorn.tore.hansen@nsb.no mobil 913 71 337
Terje Fossum (talsperson Dovrebanen) epost Terje.Fossum@nsb.no mobil 916 72 127
Aslaug Rustad (daglig leder, Oi! Trøndersk Mat og Drikke AS) epost aslaug.rustad@oimat.no mobil 926 90 237

Publisert: