Publisert:

Samme billett i hele sone Bergen

Kjøper du 30 dagers periodebillett i Skyss eller NSB sine billettapper, kan du fra 18. april reise kollektivt med enhetstakst innenfor hele sone Bergen.

Hordaland fylkesting vedtok i desember 2015 å innføre såkalt enhetstakst i sone Bergen. Enhetstakst innebærer at man kan reise i hele sone Bergen med samme billett på buss, bane, båt og tog.

– Endelig har vi fått en løsning på plass, og dette er noe vi har jobbet lenge med, sier Hanne Krum i Skyss og Henning Lirhus i NSB.

Først på periodebillett
Fordi NSB og Skyss har ulike billettsystemer, er det utfordrende å tilby alle billettyper. For å komme i gang med enhetstaksten har Skyss og NSB valgt å tilby den billettypen som det er størst etterspørsel etter og som best ivaretar de faste reisende. Enhetstaksten gjelder i første omgang derfor bare ved kjøp av 30-dagars periodebillett kjøpt i Skyss eller NSB sine billett-apper.

Lanseringsdato
Lanseringsdatoen er første arbeidsdag etter påske, tirsdag 18. april.
Skyss og NSB jobber med å legge til rette for flere billettyper.

Detaljer om billetten
• 30-dagers periodebillett kjøpt i Skyss og NSB sin billettapper, kan brukes på NSB sine lokaltog mellom Bergen-Arna, Bergen-Trengereid og Arna-Trengereid, og på Bybanen, Askøybåten og buss innenfor sone Bergen.

• Prisen er den samme i begge apper.

Følgende kategorier er tilgjengelige:
• Voksen
• Honnør
• Barn
• Student

Det er foreløpig ikke mulig å kjøpe enkeltbilletter eller andre periodebilletter, for eksempel 7-dagers billett, til enhetstakst.
Man kan heller ikke kjøpe billetten på Skysskort eller NSB sitt reisekort.
Kombinasjonsbilletter buss/tog vil bli solgt som før for reiser mellom Bergen og stasjonene mellom Trengereid og Voss.

Her er et kart over sone Bergen

Kontaktpersoner: NSB: Henning Lirhus, Markeds- og kommunikasjonssjef, Region Vest, Henning.Lirhus@nsb.no, mobil: 91666064
Skyss: Salgs- og markedssjef Hanne Alver Krum, hanne.alver.krum@skyss.no, mobil 907 87 691

Slik ser NSB-billetten og Skyss-billetten ut: 

Enhetstakst Bergen Skyss NSB

Enhetstakst NSB og Skyss