Påskearbeider på Østlandet

Publisert:

Bane NOR bruker påsken til nybyggings- og vedlikeholdsarbeider på Østfoldbanen, i Lieråsen tunnel og mellom Holmestrand og Drammen. NSB setter opp alternativ transport.

- Bane NOR gjør viktig vedlikehold i Lieråsen tunnel gjennom hele påsken og helligdagene jobbes det også på strekningen mellom Holmestrand og Drammen, forklarer kommunikasjonssjef i NSB Persontog, Gina Scholz. For Østfoldreisende betyr nybygging i forbindelse med Follobanen at det på helligdagene er stengt på Østfoldbanen.

- For de reisende betyr dette at det blir alternativ transport med NSB hele eller deler av påsken, sier Scholz. Togtrafikken skal gå som normalt fra andre påskedag.

Her er det stengt for togtrafikk i påsken:
Lieråsen tunnel: stengt fra 13.04 tom 21.04
Holmestrand – Drammen: stengt fra 18.04 tom 21.04

Merk at også Bergensbanen, Sørlandsbanen og Flytoget er berørt av arbeidene i Lieråsen tunnel.

Østfoldbanen:
Østre linje: stengt Oslo S - Kråkstad fra 18.04 tom 21.04
Vestre linje: stengt Oslo S - Rygge fra 18.04 tom 21.04

Mindre trafikk
- Erfaringen viser at det er færre reisende på pendlertogene de tre arbeidsdagene i påsken. Uansett er det viktig at de som skal ut og reise, enten det er hverdag eller helligdag, vet at det er arbeider, at det påvirker hvordan de reiser og hvor lang tid reisen kan ta, understreker Scholz. Hun henviser til NSBs app eller reiseplanlegger på nsb.no for detaljer om den enkelte reise.

- For reisende fra Tønsberg er det også viktig å få med seg at det er en endring fra tidligere alternativ transport og at de nå får buss mellom Tønsberg og Asker og ikke til og fra Oslo slik som tidligere, forklarer Scholz.

NSB benytter også som tidligere Ruters tilbud for reisende frem til Kolbotn. Reisende som skal til Ski henvises til lokaltogene til Bryn, da t-banen er stengt for arbeider på strekningen, forklarer Scholz. Fra Bryn blir de fraktet videre i buss.

Vær også oppmerksom på at det til sommeren blir arbeider på Østfoldbanen og i Lieråsen tunnel som starter natt til 22.06 og varer til og med 04.08. Fra 06.juli til 21. juli er det også arbeider mellom Drammen og Skøyen. Mer informasjon om arbeidene og hvordan du skal reise finner du på nsb.no og i appen i tiden frem mot sommeren.

Nyttig informasjon fra NSB 

* Beregn ekstra tid til bytte mellom buss og tog, samt ta høyde for at buss kan bruke lengre tid enn det toget normalt bruker 

* Vær oppmerksom på at bussene kan få andre avgangstider enn togets ordinære avgangstid. Togene kjører til oppsatt avgangstid. 

* Retten til prisavslag ved forsinkelse gjelder ikke ved planlagte endringer i trafikken som er varslet på forhånd, der det er informert om at ekstra reisetid må påregnes.

 Les også mer om arbeidene på Bane NORs nettsider.

Slik reiser du i påsken - med utgangspunkt i reiser til og fra Oslo S: