Publisert:

Omfattende arbeider på og rundt Oslo S i sommer

Bane NOR gjør viktig arbeid fra 24. juni – til og med 6. august. Arbeidene betyr at Østfoldbanen er stengt seks uker i sommer. Det medfører også at NSBs øvrige tilbud for lokaltog og korte regiontog på store deler av Østlandet er sterkt redusert hele perioden. Dette innebærer færre avganger retning Skøyen, Asker og Drammen. Det er også færre avganger mot Eidsvoll, Kongsvinger og Dal.

Gjøvikbanen er stengt uke 31 og 5. og 6. august er hele Oslo S stengt for togtrafikk.

- Vi vet at arbeidene påvirker de som reiser med NSB og vi beklager ulempene dette medfører. – Vi jobber for å løse alternativ transport på en best mulig måte, samtidig som vi gleder oss til resultatene av de omfattende arbeidene som gjøres på jernbanen, sier kommunikasjonsrådgiver i NSB, Gina Scholz.

Perioder og strekninger som berøres i sommer:
Uke 26 – 31: Stengt Oslo S – Ås og Oslo S – Mysen
Uke 26 – 30: Redusert kapasitet Skøyen-Oslo S – Bryn – Lillestrøm
Uke 31: Ytterligere redusert kapasitet Oslo S – Lillestrøm
Uke 31: Stengt Oslo S – Grefsen
Uke 31: Helgen 5. og 6. august stenges Oslo S for all togtrafikk

Vær også oppmerksom på at Spikkestadbanen er stengt mellom Spikkestad og Asker i perioden 01.juli til og med 16. august. NSB kjører buss på strekningen.

Få flere detaljer om hvordan du reiser i perioden

Sett deg inn i alternativene

NSB setter opp alternative reisetilbud fordelt på T-bane, busstilbud fra NSB, samt benytter Ruters ordinære busstilbud. Vi henviser også til andre tog som kjører. Det er viktig å sette seg inn i hvilke alternativer som er tilgjengelig med tanke på å planlegge godt for sin reise. Det er også viktig å beregne ekstra reisetid, da alternative reisemåter normalt tar lengre tid.

Vi jobber fortløpende med å få plass alle detaljer knyttet til reisen i reiseplanleggeren på NSB.no og i NSBs billettapp

Oslotrafikken byr på utfordringer
Trafikksituasjonen i Bjørvika er i utgangspunktet presset på grunn av stor trafikk og den største utfordringen er rush-tiden inn og ut av Oslo. Dette blir også påvirket av at det er tunnelarbeider i den samme perioden, samt at NSB har behov for å sette inn et stort antall busser. Særlig er den første uken i august en utfordring fordi det også er Norway Cup i Oslo, fellesferien er over og SFO og barnehager åpner igjen.

Tunnelarbeider
Fra uke 27 - 32 arbeider også Statens Vegvesen i Svartdals- og Ekebergtunnelen. Se SVVs sider for mer informasjon om arbeidene

Kontaktpersoner:
NSB: Kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz, NSB Persontog tlf. 952 48 688
Bane NOR: Britt-Johanne Wang, kommunikasjonsrådgiver Oslokorridoren tlf. 909 67 429