Publisert:

NSB kjører ekstra til X Games Norway

Den 8. - 11.mars er det X Games Norway i Hafjell og mange tusen tilskuere tar turen for å se spektakulære triks. NSB stiller med 1680 ekstra seter for å frakte ivrige tilskuere effektivt til Hafjell.

- Vi forventer stor trafikk på togene til og fra Lillehammer under arrangementet, derfor tilbyr vi ekstra seter på flere tog. Lørdag kveld setter vi også opp et ekstratog fra Hafjell til Oslo, forteller markedsansvarlig Øyvind Aasheim. – Med dette skal vi bidra til god stemning og en behagelig reise, sier han.
- Det er også lite parkeringsmuligheter i nærheten av arenaen, derfor anbefaler vi på det sterkeste å benytte toget eller andre kollektive løsninger til X Games Norway, understreker Aasheim.

Ekstrastopp på Hafjell
- For å kunne frakte skuelystne så nærme arrangementet som mulig, gjør vi et unntak under X Games Norway og åpner Hafjell stasjon for av og påstigning på enkelte avganger, sier Aasheim. Dette gjelder for reisende til og fra Oslo og til og fra Dombås.

- På den måten får vi en egen X Games-stasjon mens arrangementet pågår. Fra stasjonen er det en gåtur på 20 minutter til arenaen og da er dette den mest effektive måten å få deltakere og publikummere til bakken, fremhever Aasheim.

Start tidlig på fredag
- Vi har fra før mange reisende i togene våre til Hamar og Lillehammer og forventer ekstra pågang denne helgen, så de som skal rekke X Games Norway anbefales å starte tidlig fra Oslo. Fredag morgen har vi derfor ekstra plasser i toget alt fra kl. 09.34 sier Øyvind Aasheim.

- Og de reisende skal hjem igjen også, derfor har vi dobbel kapasitet på den siste avgangen fra Lillehammer til Oslo på fredagskvelden.

6000 billetter til finalene
Arrangørene forteller at det er utsolgt på X Games Norway arena, det vil si at det kommer 6000 tilskuere til finalene på lørdag. - Derfor har vi doblet kapasiteten på tre avganger ut fra Oslo. Dette gjelder avgangene kl. 09.34, 10.34 og 11.34, forklarer Aasheim. Disse togene går vanligvis kun til Lillehammer, men disse dagene kjører de til Hafjell for avstigning. Dette er et meget godt tilbud for de som skal til X Games Norway.

Ekstratog lørdag kveld
Når folk skal komme seg hjem fra finalene, har NSB også et ekstratilbud.
– Vi setter opp et ekstra tog lørdag kveld fra Hafjell til Oslo. Arrangementet skal være ferdig kl. 21.00 og toget kjører fra Hafjell stasjon kl. 21.47, forklarer Øyvind Aasheim. Det tar rundt 20 minutter å gå fra X Games Norway arena til Hafjell stasjon.

Ekstratilbud fra Gudbrandsdalen
Gudbrandsdalen har utøvere i toppsjiktet som skal vise hva de er gode for under X Games Norway. - Vi regner med Dombåsingene er ekstra interesserte, derfor har vi for anledningen ordnet det slik at togene til og fra Dombås får et stopp på Hafjell stasjon fredag, forteller Aasheim.

Fredag betyr det at toget som går fra Dombås kl. 0859 får et ekstra stopp på Hafjell. Ankomst Hafjell blir kl. 1041. For at de reisende herfra skal få et godt tilbud hjem fredagskvelden, stopper også toget fra Lillehammer kl. 2048 på Hafjell. Avgang Hafjell blir kl. 20.59.

Disse togene stopper på Hafjell
Fredag 10. mars: tog fra Dombås kl. 08.59. Stopper på Hafjell kl. 10.41
Fredag 10. mars: tog fra Hafjell kl. 20.59 til Dombås
Lørdag 11. mars: tog fra Oslo kl. 09.34, 10.34 og 11.34
Lørdag 11. mars: ekstratog fra Hafjell kl. 21.47 til Oslo

Opplandstrafikk setter også opp shuttlebusser fra Lillehammer til Hafjell arena for den del av togene.

Sjekk for øvrig togtider og kjøp billett på nsb.no eller i nsbs billettapp.

Spørsmål om togtilbudet rettes til markedsansvarlig i NSB, Øyvind Aasheim på telefon 916 73 556