Publisert:

Flere nordmenn reiser på togferie

Nordmenn fortsetter å reise på Interrail i Europa. Spesielt stiger tallet for reiser med barn. Antallet barn på Interrail ble mer enn doblet i fjor og det ligger an til en ny dobling i år. Totalt antall norske Interrailere har økt med 14 prosent fra januar til mai i år.

EuroRail Parents with children

De flotte togturene i Europa blir bare mer og mer populære.

- Det er hyggelig å se at flere nordmenn velger det behagelige toget på reise rundt i Europa. I 2015 hadde vi en økning på 7 prosent og fra januar til mai i år har vi hatt en økning på hele 14 prosent, sier ansvarlig for Interrail i NSB, Wenche Berger, og fortsetter:

-Spesielt ser vi at flere barnefamilier setter pris på toget. Det er svært positivt at familietilbudet, som ble lansert i fjor, har ført til at flere tar med seg barn på Interrail.  Det at barn under 12 år får reise gratis på Interrail har blitt tatt vel i mot, og etter en dobling av antall barn på Interrail i fjor, ligger det an til en ny dobling i år.

Togferie har flere fordeler. Barn og foreldre får kvalitetstid sammen underveis og kan gi hverandre full oppmerksomhet. I tillegg er det miljøvennlig, som vi er glad for at flere nordmenn ser ut til å ha i fokus. 

Nå reiser alle aldre på Interrail

Nå om dagen reiser vi, i alle aldre, på togtur i Europa.

-I år som i fjor fortsetter antall voksne på Interrail å øke. Hittil i år har vi registrert en økning på 17 prosent. Vi ser også at flere seniorer setter pris på togturene. Her har vi en økning på hele 41 prosent i perioden januar-mai i år, forteller Berger.

Antall ungdommer som reiser på interrail har vært noe varierende.

-Etter en liten nedgang i fjor på 4 prosent er det godt å se at tallet er på vei oppover igjen. Antallet øker ikke i like stor grad som blant barn, voksne og seniorer, men utgjør 53 prosent av våre norske Interrailere, sier Berger.

Togtur med familien?

Reiseetapper for barn bør ikke være for lange.

-Reiser du med barn kan målet med Paris med Euro Disney og masse severdigheter være et hyggelig alternativ. Da kan det også legges inn et døgn i København med besøk i Tivoli, et døgn i Hamburg med besøk i Tysklands flotteste dyrepark, i barnemuseet og kanskje en tur i skrekk-kabinettet. Hva som er mest attraktivt avhenger jo også av barnets/barnas alder, så inkluder gjerne barna i planleggingen, oppfordrer Berger.


Europa har masse å by på

Det er mange muligheter med Interrail. Legg opp turen etter egne behov og ønsker. Spesielt er det lurt å være fleksibel og legge inn god tid.

-Det er utrolig mye vakkert og spennende å se i Europa. Du kan for eksempel sjekke ut perler som fargerike Sighisoara i Romania, magiske Lake Bled i Slovenia eller de seks gamle klostrene som er bygget på sandstein søyler og stiger høyt over byen Kalambaka i Meteora, sier Berger.

-Om du ikke ønsker å bruke for mye penger på turen er det flere flotte byer i Europa som er rimelig. Du har for eksempel Bucuresti i Romania med imponerende graffiti på Garajul Ciclip og Krakow i Polen med markedsplasser og bohemske kaféer og barer. I ungarske Budapest kan du gå opp Castle Hill på 1 km, som har en helt fantastisk utsikt over byen fra toppen, forteller Berger.

Det er flere reisetips på Interrail sine nettsider her.

Ta den arabiske ruten med toget

-Nå kan man også kjøpe organiserte Interrail-turer med en fastlagt reiserute der hoteller er forhåndsbestilt. Disse turene legges opp av en turoperatør i Nederland, og foreløpig er det tilbud om rundreiser i Frankrike, Spania og Italia. I Spania tilbys 9 ulike rundreiser med ulik varighet, sier Berger.

Alle turpakkene er flotte, men Berger trekker spesielt frem «Den arabiske rute».

-En av turene kalles «Den arabiske rute» der det er lagt inn overnatting i Malaga, Cordoba og Granada. Dette er en flott tur som byr på kultur og historie, samt et flott landskap på vei gjennom Andalucia som anbefales.

Se Interrail Tours sine nettsider her for mer informasjon.

Reisen i eget land er nå inkludert

-Det er nå enda flere varianter å velge når det gjelder Interrail Global Pass som gjelder for reise i 30 land. Det er hele 7 alternativer. Alt fra 5 reisedager i løpet av 15 dager til 1 måneds ubegrenset reise.

Nytt i år er at tilslutningsreisen i eget land, er inkludert i billettprisen. Dermed slipper man å betale ekstra for å reise inn og ut av Norge, sier Berger. 

Interrail Party i Budapest

8. august inviterer Interrail til stort party om bord på en elvebåt i Budapest. Her vil det bli levende musikk og god stemning i internasjonalt miljø. Med Interrail-billett kommer man gratis inn på festen.

Se denne siden for mer informasjon.


Kontakt Wenche Berger i NSB på epost Wenche.Berger@nsb.no eller mobil 916 51 513 for ytterligere informasjon.

Publisert: