Pressemeldinger

Enighet om ny pensjonsordning i NSB

Publisert:
Et enstemmig styre i NSB AS vedtok 19. desember en ny pensjonsordning for ansatte i NSB AS og Gjøvikbanen AS fra 2019. – Vi har fått en løsning som gir en god pensjon til medarbeiderne, forutsigbarhet for bedriften og like konkurransevilkår for NSB i de kommende anbudskonkurransene i jernbanen, sier konsernsjef i NSB-konsernet, Geir Isaksen.

NSB-konsernet satser på selvkjørende kjøretøy

Publisert:
NSB blir medeier i gründerselskapet Applied Autonomy. - Vi ønsker å delta i utviklingen av autonome kjøretøy og lære av de beste miljøene, sier Synne Homble, fersk mobilitetsdirektør i NSB-konsernet.

NSB vant viktig anbud i Sverige

Publisert:
NSB-eide Tågkompaniet er valgt som ny togoperatør for Krösatågen i Småland i Sverige. Dette er en viktig seier for NSB når alle norske togstrekninger skal konkurranseutsettes de nærmeste årene og NSB skal konkurrere med andre togoperatører.

NSB tilbyr 26 000 ekstra plasser til jul

Publisert:
Skal du hjem til jul, lønner det seg å starte planleggingen nå, for de beste plassene går først og på flere avganger er det allerede trangt om plassene. NSB setter julen 2017 opp 26.150 ekstra jule- og nyttårsseter for reisende med Bergensbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen.

Nisse på juletog

Publisert:
Tradisjonen tro er juletogene til NSB nok en gang klare for avgang til julebyen Egersund fra førstkommende lørdag, og i år kommer også nissen.

Antall togreiser fortsetter å øke

Publisert:
Tall for årets åtte første måneder viser at svært mange fortsatt velger toget til jobb, ferie og fritid. 41 465 992 reiser er gjort med NSB ved utgangen av august 2017, en økning på 1, 7 prosent sammenlignet med samme periode 2016. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen.

NSB om statsbudsjettet:

Publisert:
Vedlikehold er viktig for kundenes hverdag! Regjeringen satser fortsatt stort på jernbane i sitt forslag til budsjett for 2018. Totalt er det foreslått en bevilgning på 23,1 milliarder kroner til jernbaneformål for 2018.

Stengt for togtrafikk mellom Drammen og Asker 18.11 – 04.12.17

Publisert:
Bane NOR gjør nødvendig oppgradering av Lieråsen tunnel fra 18. november til 04. desember. Dette betyr at det ikke kjøres tog mellom Drammen og Asker togstasjon i perioden. - Dette er et omfattende og utfordrende avvik hvor det er flere hundre busser i sving i døgnet for å frakte tusenvis av reisende i et område med allerede stor trafikk, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

Sikkerhet stopper innsatstogene på Haga stasjon

Publisert:
For å ivareta passasjerenes sikkerhet har Bane NOR besluttet å stenge midtplattformen på Haga stasjon på Kongsvingerbanen fra mandag 9. oktober. Det betyr at to avganger med innsatstog om morgenen fra Haga mot Oslo og to avganger fra Oslo om ettermiddagene ikke vil slippe av eller ta på passasjerer. Øvrige tog går som normalt.

Gode økonomiske resultater, men togpassasjerene plages av dårlig punktlighet

Publisert:
NSB 2. tertial 2017: NSB-konsernet hadde en omsetning på 9 841 millioner kroner i de første 8 månedene i 2017, og leverte et driftsresultat på 639 millioner kroner.

Arbeidshelg på Vossebanen 30. september – 1. oktober

Publisert:
Frå natt til laurdag 30. september til søndag 1. oktober klokka 12 er det arbeidshelg på jernbanen mellom Bergen og Dale. NSB køyrer buss for tog.

Gratis å kjøre lokaltog på miljøsøndagen

Publisert:
Den 17. september er det Miljøsøndag og du kan reise gratis med NSBs lokaltog på Jærbanen. Dette er et tilbud i forbindelse med Europeisk mobilitetsuke hvor målet er å vise toget som et effektivt transportmiddel både til hverdag og fritid.

Ekstra plasser på lokaltoget under Sykkel-VM

Publisert:
Den 16 - 24. september er det Sykkel-VM i Bergen. – Vi gleder oss og trår til med 47 500 ekstra seter til det som må være tidenes arrangement i og rundt Bergen, sier Henning Lirhus, markeds- og kommunikasjonssjef for NSB Vest.

Ny samferdselsallianse etablert

Publisert:
Til tross for målet om å vri mer av godstrafikken fra veg over på sjø og bane, har det motsatte skjedd. Nå har Norsk Sjømannsforbund tatt initiativ til en bred allianse som skal komme med forslag til tiltak som skal bidra til at målet nås.

NSB oppfordrer til bildeling

Publisert:
Bildeling er etter hvert godt kjent. Likevel er det ikke så mange som har prøvd det, ennå. En fersk undersøkelse viser at én av fem gjerne deler bilen sin med andre. Nå får gründerne av Nabobil.no NSB med seg på laget.

Lokaltog på skinner igjen

Publisert:
NSB ser frem til å kjøre tog igjen mellom Stavanger og Egersund/Moi fra lørdag 12. august kl. 18.00. Enkelte regiontog vil fremdeles bli berørt av Bane Nor sin nødvendige oppgradering ut året.

Oslo S stengt for togtrafikk 5. og 6. august

Publisert:
Bane NOR har gjennom sommeren arbeidet på Oslo S. Førstkommende helg, lørdag 5. og søndag 6. august, fullfører Bane NOR arbeidene og det kjører ikke tog til eller fra Oslo S disse dagene. Dette berører alle togselskaper.

Svært få tog i uke 31

Publisert:
Bane NOR har gjort nødvendige oppgraderinger på og rundt Oslo S siden 24. juni, noe som betyr et sterkt redusert togtilbud på Østlandet. Fra mandag 31. juli blir tilbudet ytterligere redusert. Og 5. og 6. august er hele Oslo S stengt.

Gladmat og reiseråd

Publisert:
Gladmatfestivalen i Stavanger 19. - 22. juli drar matelskere fra hele landet. Over fire dager er det ventet 250.000 matelskere til festivalen. NSB anbefaler derfor at du beregner god tid om du skal benytte deg av lokaltogavgangene, som kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund/Moi under Gladmaten.

Smak på Trøndelag. Ta toget

Publisert:
NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Festivalene med nye, spennende retter og folkekjære tradisjonsretter går av stabelen i Trondheim 3.-5. august.

Dyreparken i Kristiansand og NSB klikker inn fremtiden

Publisert:
Hvordan vil folk nyte sin ferie, og få servert opplevelser i fremtiden? Det spørsmålet ønsker Dyreparken i Kristiansand, NSB Reiseliv og en rekke andre reiselivsbedrifter å finne svaret på i forskningsprosjektet «INSITE».

Færre tog til VG-lista i Oslo

Publisert:
Lørdag 24.juni arrangeres VG-lista på Rådhusplassen i Oslo og det forventes mellom 60-70 000 besøkende. Samme dag starter Bane NOR sine seks uker langse arbeider, noe som betyr færre togavganger og at NSB frakter sine reisende med alternativ transport.

Østensjøveien stengt for personbiltrafikk seks uker i sommer

Publisert:
I forbindelse med at Bane NORs arbeider på Oslo S i ukene 26 – 31, benytter NSB området rundt Bryn og Brynseng stasjon til håndtering av alternativ transport. For å sikre god trafikkflyt som følge av ekstra busser og passasjerer i området, reguleres trafikken i Østensjøveien i hele perioden. Dette innebærer at det er stengt for gjennomgående personbiltrafikk alle hverdager i tidsrommet 06.00 - 19.00.

Flere ekstratog til Tore Tang

Publisert:
For å sikre at alle kommer seg til og fra Viking stadion hvor Mods har konsert 16. og 17. juni, kjører NSB med 11000 ekstra seter i togene både før og etter konsertene.

Omfattende arbeider på og rundt Oslo S i sommer

Publisert:
Bane NOR gjør viktig arbeid fra 24. juni – til og med 6. august. Arbeidene betyr at Østfoldbanen er stengt seks uker i sommer. Det medfører også at NSBs øvrige tilbud for lokaltog og korte regiontog på store deler av Østlandet er sterkt redusert hele perioden. Dette innebærer færre avganger retning Skøyen, Asker og Drammen. Det er også færre avganger mot Eidsvoll, Kongsvinger og Dal.

Mye skal skje på jernbanen i Rogaland i sommer

Publisert:
Bane NOR (tidligere Jernbaneverket) skal også denne sommeren foreta omfattende arbeider for å fornye jernbanen mellom Moi og Stavanger. Dette betyr også redusert togtilbud i sommermånedene.

Arne Fosen er tilsatt som ny leder for NSB Persontog

Publisert:
Arne Fosen, som nå er administrerende direktør i CargoNet, er tilsatt som ny leder i NSB Persontog. Han tiltrer 1. juli.

Flere ekstratog for Justin Bieber-konsert

Publisert:
NSB kjører med 5000 ekstra seter i togene den 7. juni for å sikre at alle kommer seg fra Forus Travbane hvor Justin Bieber har konsert.

Litteraturtoget til Kristiansand

Publisert:
7. og 9. juni kjører NSB Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog på Sørlandsbanen. Toget åpnes for publikum på enkelte stasjoner, og nå er åpningstidene satt.

Start Litteraturfestivalen på toget

Publisert:
I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim kjører NSB Litteraturfestivaltog onsdag. Toget til Litteraturfestivalen på Lillehammer går fra Trondheim onsdag 31. mai klokken 08:18.

Rekordfornøyde NSB-kunder

Publisert:
NSB oppnådde våren 2017 en kundetilfredshet på 76 totalt for hele NSB. Dette er den høyeste tilfredsheten som er målt blant NSBs kunder og en fremgang på tre poeng fra forrige måling høsten 2016.

Nytt samarbeid om buss for tog

Publisert:
NSB har inngått avtale med Kolumbus om buss for tog mellom Stavanger og Sandnes under oppgraderingsarbeidene i sommer. På denne måten sikres en mest mulig effektiv løsning for de reisende.

Litteraturtoget til Sørlandet

Publisert:
NSB kjører Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog for fjerde gang. Årets litterære togreise går den 7.-9. juni langs Sørlandsbanen, og temaet er «hjem».

Samme billett i hele sone Bergen

Publisert:
Kjøper du 30 dagers periodebillett i Skyss eller NSB sine billettapper, kan du fra 18. april reise kollektivt med enhetstakst innenfor hele sone Bergen.

NSB setter inn 14300 ekstraplasser på påsketogene

Publisert:
NSB ser i år igjen at behovet for å reise med tog i påsken er stort. Påskeutfarten starter for alvor fredag 7.4 og avsluttes mandag 17.4 som er andre påskedag. På toget kan du slappe av mot din destinasjon i påsken. NSB tilbyr god mat underveis og tid til å samle tanker.

Fortalte om NSB – ledende på selvbetjente kunder

Publisert:
Ingen andre togselskaper har klart å gjøre kundene så selvbetjente som NSB. Det fortalte konsernsjef Geir Isaksen om under konferansen Smart Rail Europe i Amsterdam onsdag.

Arbeider på Oslo S i påsken

Publisert:
Bane NOR gjør viktige oppgraderingsarbeider på og rundt Oslo S i perioden 08.04 - 16.04. Det medfører færre avganger og strekninger hvor det ikke går tog.

Nordlyset skal drive dieseltog

Publisert:
Etter over 40 år med oppgraderinger skal NSB sine dieseltog på Nordlandsbanen rustes med banebrytende teknologi, slik at også de blir en del av det grønne skiftet. Enova støtter prosjektet med 104 millioner kroner.

Ingulstad går av som persontogsjef

Publisert:
Tom Ingulstad, leder av persontogvirksomheten i NSB, har varslet at han vil gå av med pensjon ved fylte 62 år, det vil si i november inneværende år. Rekrutteringen av hans etterfølger starter umiddelbart.

Bli med og slukk lysene

Publisert:
Hva har NSB til felles med Empire State Building, FN-hovedkvarteret i New York, Taipei 101, Big Ben, Akropolis og Eiffeltårnet i Paris? Alle er med på Earth Hour i morgen, lørdag 25. mars. Bli med du også!

Over 66 millioner NSB-reiser i 2016

Publisert:
NSB opplever en ny passasjerøkning i 2016. Økningen er på totalt 0,8 prosent, sammenlignet med 2015. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen. NSB-togene hadde 66 205 000 passasjerer i 2016. Den overordnede kundetilfredsheten med NSB Persontog er 73.

Arbeid på Bergensbanen 13.mars-2.april

Publisert:
Fra 13. mars om kvelden og til og med første helgen i april skal det foregå mye arbeid på Bergensbanen mellom Bergen og Voss. For mange avganger vil det være buss for tog, men i deler av perioden er banen stengt bare på dagtid.

Etterlengtet togsatsing

Publisert:
- Satsingen på jernbane i ny Nasjonal Transportplan (NTP) er en gave til kundene våre, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

NSB kjører ekstra til X Games Norway

Publisert:
Den 8. - 11.mars er det X Games Norway i Hafjell og mange tusen tilskuere tar turen for å se spektakulære triks. NSB stiller med 1680 ekstra seter for å frakte ivrige tilskuere effektivt til Hafjell.

Historisk milepæl for Sørlandsbanen

Publisert:
Regiontogene på Sørlandsbanen mellom Oslo-Kristiansand-Stavanger hadde over 1 million reiser i 2016. Dette er en rekord og en historisk milepæl.

Forhåndsvarsel: Omfattende arbeider rundt Oslo S sommeren 2017

Publisert:
Fornyelse og vedlikehold på jernbanen fører til at det i sommer blir hektisk anleggsvirksomhet på Oslo S. Det blir perioder med stengte strekninger og redusert kapasitet.

NSB: Sterke resultater fra et konsern i endring

Publisert:
I 2016 oppnådde NSB-konsernet ett av sine aller beste resultater noensinne.

Lokfører og sjaman tar toget til Tråante 2017

Publisert:
Lørdag 4. februar tar Lokfører Johnny Bomban Anthi Siljuberg med seg same-kofta og sjaman-tromma og kjører toget til Trondheim og Tråante 2017.

Årlig prisjustering

Publisert:
I dag, 1. februar 2017, økes prisene på billettene til NSB i gjennomsnitt med 3 prosent. Prisjusteringen skjer årlig, og er basert på forventet gjennomsnittlig prisøkning I Norge.

NSB kjører Sommertoget

Publisert:
Til sommeren samarbeider NRK, NSB og Bane NOR om Sommertoget – et over 240 meter langt rullende tv-studio som i åtte uker reiser rundt i Norge og besøker store og små togstasjoner. I dag er det klart hvor toget stopper

Grenseløst samarbeid

Publisert:
På Storlien på svenskegrensa møtes norske Meråkerbanen og svenske Mittbanan. Når togene kjøres av samme selskap blir det nye muligheter – også for reiselivet.

Dieselforbud i Oslo

Publisert:
Togtilbudet i og rundt Oslo er veldig godt, med mange avganger på alle strekninger. Det er blant annet avgang hvert 10. minutt mellom Asker og Lillestrøm.

Flåmsbana til nye høyder

Publisert:
926.532 reiser. Det er fasit for 2016 for Flåm Utvikling, som setter nok en reiserekord.

Sunne spor til Tolga

Publisert:
Det er ventet flere reisende til Tolga når Norges kommende idrettsstjerner skal kjempe om gull i nordiske grener under Hovedlandsrennet 2017. NSB sørger for at tilskuere og tilreisende kommer seg miljøvennlig frem med toget.

Ekstraavganger mellom Arna og Bergen frem til sommeren

Publisert:
Bane NORs tunnelarbeider påvirker antall togavganger mellom Arna og Bergen. Men fra 9. januar og frem til sommeren frigjøres kjøretid, og NSB kan kjøre flere avganger på strekningen. – Vi er svært glade for at vi i denne perioden kan tilby de reisende flere muligheter for å komme seg til og fra Bergen, sier Henning Lirhus, salg- og markedsansvarlig i NSB.

Lokaltoget kjører senere fra Bodø

Publisert:
Fra og med ruteendring søndag 11. desember får kveldsavgangen mellom Bodø og Rognan senere avgang fra Bodø. Det blir også endringer for toget fra Rognan til Bodø om natten.

Juleunderholdning på Dovrebanen

Publisert:
I tillegg til 8100 ekstra plasser på NSB Dovrebanen sine tog mellom Oslo og Trondheim, blir det også ekstra julestemning om bord for både store og små.

NSB med ekstra lange tog i julen

Publisert:
Vi i NSB gleder oss til å ta deg og dine hjem til jul. Også i år tilbyr NSB tusenvis av ekstraplasser på juletogene.

Juletogene er tilbake

Publisert:
Tradisjonen tro er juletogene til NSB nok en gang klare for avgang til julebyen Egersund fra førstkommende lørdag. NSB setter opp 2500 ekstraseter for å sørge for en trygg og miljøvennlig togreise til og fra julearrangementet.

Vossebanen vert stengd 26.og 27. november

Publisert:
Til helga skal Jernbaneverket arbeide på Bergen stasjon, i Fløen og nye Ulriken tunnel, samt rydde skog og drive ras- og flaumsikring mellom Arna og Voss. NSB set opp bussar på strekninga heile laurdag og søndag føremiddag.

Ny passasjerrekord for NSB

Publisert:
NSB opplever nok en passasjerøkning de åtte første månedene i 2016. Økningen er på totalt 3,9 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Billig, rocka og miljøvennlig transport

Publisert:
Det blir ingen stillesone når NSB kjører festivaltoget «Tons of Rock Tog» i samarbeid med Tons of Rock torsdag 22. juni 2017. I tillegg til god underholdning får deltakerne med seg en god pris og miljøvennligtransport på kjøpet.

Togstreiken er over

Publisert:
-Jeg er først og fremst glad for at streiken er avsluttet, og at togene kan begynne å gå igjen, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB. -Vi er fornøyd med at myndighetene nå klargjør kompetansekravene, og at slike krav ikke blir tariffestet i NSB og CargoNet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Om lokomotivførerutdanningens lengde

Publisert:
I mediene har det siden torsdag 27. oktober blitt dannet et inntrykk av at NSB/CargoNet ønsker at lokomotivførerutdanningen skal være fire måneder. Det er IKKE riktig!

Togstreiken fortsetter: - Svært trist for passasjerene

Publisert:
-Dette er svært trist for passasjerene, men så lenge Lokomotivmannsforbundet står fast på at de skal bestemme kompetansekravene til togførere i NSB og CargoNet, er det ikke mulig å komme til enighet for å løse togstreiken, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten etter at dagens tvungne mekling heller ikke førte fram.

Lokførerstreiken fortsetter

Publisert:
LO Stat/Norsk Lokomotivmannsforbund og Spekter/NSB møttes til nytt møte tirsdag 25. oktober. Partene oppnådde ikke enighet I løpet av det 16 timer lange møtet. Streiken fortsetter!

Ingen løsning på streiken

Publisert:
Partene I lokførerstreiken møttes tirsdag 18. oktober til et flere timer langt møte. De kom ikke til enighet, og streiken fortsetter.

Ramaskriktog til skrekkbygda

Publisert:
I dag, torsdag 20. oktober, kjører NSB Ramaskriktog fra Trondheim og Oslo til Norges skumleste filmfestival på Oppdal. Det kan fort bli en mystisk og spennende togtur med skumle historier.

NSB er tildelt Ipsos omdømmepris 2016

Publisert:
NSB fikk i dag Ipsos omdømmepris 2016. Prisen ble utdelt i forbindelse med offentliggjøringen av «Profilundersøkelsen Store norske bedrifter – 2016».

Kjører så mange tog som vi klarer

Publisert:
NLF (Norsk Lokomotivmannsforbund) mener NSB kunne kjørt langt flere avganger på Østfoldbanen etter opptrapping av streiken, enn det NSB sier er mulig. Det er ikke riktig.

Lokomotivførerstreiken rammer kundene hardt

Publisert:
Lokomotivførerstreiken som har pågått siden torsdag 29. september, rammer kundene ytterligere fra fredag kveld klokken 23.00. Norsk lokomotivmannsforbund tar ut flere medlemmer og lammer lokaltogtrafikken på Østfoldbanen.

Opptrapping av streiken 08.10

Publisert:
Norsk Lokomotivmannsforbund varslet en opptrapping av streiken, og fra lørdag 08.10 ble ytterlige 42 lokomotivførere tatt ut i streik. Dette får først og fremst innvirkning for NSBs kunder på Østfoldbanen.

Nok et sterkt resultat i NSB-konsernet

Publisert:
Flere reiser med tog og buss, og NSB-konsernet leverer nok et solid økonomisk resultat

Streik blant medlemmer i Norsk Lokomotivmannsforbund

Publisert:
LO Stat (Norsk Lokomotivmannsforbund) og arbeidsgiverforeningen Spekter (NSB AS/Gjøvikbanen AS/CargoNet AS) ble ikke enige under meklingen hos Riksmekleren. Partene gikk fra hverandre 02.30 torsdag 29. september.

Suksess med nytt helgetilbud

Publisert:
NSB sitt nye familietilbud har ført til at langt flere reisende tar lokaltogene på Jærbanen i helgene etter at det ble lansert 1. august. Siden helgetilbudet er blitt så populært vil NSB beholde tilbudet ut hele året.

Entur AS: Salgs- og billettselskapet har fått navn

Publisert:
Salgs- og billettselskapet som blir utskilt fra NSB har fått navnet Entur AS. – Navnet er enkelt og gir gode assosiasjoner til de fleste som skal ta en tur – og reise hjem igjen, sier daglig leder Johnny Welle i Entur AS.

Endringer i togtrafikken på Nordlandsbanen

Publisert:
Helgen 17. -18. september utfører Jernbaneverket nødvendige oppgraderinger på jernbanen. Dette berører togtrafikken på Nordlandsbanen. NSB tilbyr sine kunder alternativ reise og setter opp busser for innstilte dagtog.

Reis gratis med lokaltoget

Publisert:
For 6. året på rad kan du reise gratis med lokaltoget på Jærbanen på Miljøsøndagen 18. september arrangert av Stavanger kommune. NSB stiller med gratis tog fordi målet for dagen er å bevisstgjøre om miljøvennlige løsninger for hverdag og fritid uten bruk av bil.

Endringer i togtrafikken på Nordlands-, Trønder- og Meråkerbanen

Publisert:
Helgen 17. - 18. september utfører Jernbaneverket nødvendige oppgraderinger på jernbanen. Dette berører togtrafikken på Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen. NSB tilbyr sine kunder alternativ reise og setter opp busser for innstilte dagtog.

Endringer i togtrafikken på Dovre - Nordlands-, Trønder- og Meråkerbanen

Publisert:
Helgen 10.-12.september utfører Jernbaneverket nødvendige oppgraderinger på jernbanen. Dette berører togtrafikken på Dovrebanen, Nordlandsbanen, Trønderbanen og Meråkerbanen. NSB tilbyr sine kunder alternativ reise og setter opp busser for innstilte tog.

NSB driver Flåmsbana ut 2027

Publisert:
Flåmsbana unntas konkurranse og tildeles NSB ut 2027. – Flåmsbana har i flere år blitt kåret til en av verdens vakreste togstrekninger. Nå skal vi utvikle Flåmsbana og området rundt videre i samarbeid med Aurland Ressursutvikling, sier Marianne B. Einarsen, konserndirektør for Reiseliv i NSB.

Trønderbanen til Blues in Hell

Publisert:
I år er det ventet tusenvis av reisende til Bluesfestivalen, som har 25 årsjubileum og går av stabelen på Hell 1.-4. september. NSB gjør lokaltogene klare for å frakte festivaldeltakerne til festivalen som i år foregår på Scandic Hell Hotell og med avslutningskonsert på Stjørdal.

Endringer i togtrafikken på Sørlandsbanen

Publisert:
I helga utfører Jernbaneverket planlagte forbedringsarbeider på strekningen Steinberg-Kongsberg og Kongsberg-Kristiansand. Lørdagen stenges Sørlandsbanen og Arendalsbanen helt. NSB kjører buss for å få reisende frem under arbeidet fra fredag 26. august kl. 20.30 til mandag 29. august kl. 4.30.

Tågkompaniet kjører for Norrtåg

Publisert:
Den 20. august tok Tågkompaniet over togtrafikken for Norrtåg. – Dette er et viktig ledd i vår satsing på vekst i det nordiske togmarkedet, sier konsernsjef Geir Isasksen i NSB.

Blues over Dovrefjell til Hell

Publisert:
Torsdag 1. september kjører NSB bluestog fra Oslo til Blues in Hell i samarbeid med festivalen som har 25 års-jubileum i år. Bluesfestivalen på Hell har i mange år markert seg som en av de fremste i Europa innenfor sitt område.

Blues på skinner

Publisert:
Torsdag 1. september kjører NSB bluestog fra Bodø til Blues in Hell i samarbeid med festivalen som har 25 års-jubileum i år. Bluesfestivalen på Hell har i mange år markert seg som en av de fremste i Europa innenfor sitt område.

Stengte veger fører til begrenset adkomst til jernbanen

Publisert:
Fra torsdag 11. august er flere veger på Helgeland og i Salten stengt pga sykkelrittet Arctic Race of Norway. Dette medfører at det i perioder er begrenset adkomst til jernbanestasjonene både i Bodø, Fauske, Mo i Rana og Mosjøen.

Strikketog til Rennebumartnan

Publisert:
Nok et år er Strikketoget klart for å gi reisende kyndig hjelp og veiledning underveis til Rennebumartnan på Oppdal fredag 12. august.

Ny avgangstid fra Røros for tog som i dag går fra Røros kl. 16.23

Publisert:
Fra og med 15. august vil toget som i dag går fra Røros kl. 16.23 få ny avgangstid fra Røros kl. 16.20. Dette medfører også ny avgangstid fra stasjonene Os, Tolga, Tynset, Auma, Alvdal, Bellingmo og Hanestad. Fra og med Atna vil toget ha samme avgangstid som i dag kl. 17.58.

Smak på Trøndelag. Ta toget

Publisert:
NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen, som går av stabelen i Trondheim 4.-6. august.

Arbeider på jernbanen nordover fra Oslo S

Publisert:
1.–7. august arbeider Jernbaneverket på og rundt Oslo S og det er stengt for togtrafikk på strekningene Oslo S Ski, Lillestrøm, Bryn og Grefsen. Dette betyr et redusert togtilbudet denne uken. NSB setter opp alternativ transport.

Sommerarbeider på Gjøvikbanen

Publisert:
Sommerarbeider på GjøvikbanenDen første uken i august jobber Jernbaneverket på og rundt Oslo S. Dette berører blant annet Gjøvikbanen, som er stengt mellom Oslo S og Grefsen fra 1. – 7. august. Kundene bes ta T-banen fra Oslo S til Storo, for bytte til toget på Grefsen.

Arbeider på Østfoldbanen 1. – 7. august

Publisert:
1.–7. august arbeider Jernbaneverket på og rundt Oslo S og det er stengt for togtrafikk på strekningene Oslo S Ski, Lillestrøm, Bryn og Grefsen. Dette betyr et redusert togtilbudet denne uken. NSB setter opp alternativ transport.

Store arbeider på og rundt Oslo S i uke 31

Publisert:
Den første uken i august stenger Jernbaneverket fire strekninger østover fra Oslo S på grunn av omfattende arbeider. Dette vil NSBs kunder vil merke godt.

Lokaltog på skinner igjen

Publisert:
Fra mandag 25. juli kl. 03.00 kjører NSB lokaltog igjen mellom Stavanger og Egersund, men enkelte regiontog vil fremdeles bli berørt av Jernbaneverket sin nødvendige oppgradering.

Flere nordmenn reiser på togferie

Publisert:
Nordmenn fortsetter å reise på Interrail i Europa. Spesielt stiger tallet for reiser med barn. Antallet barn på Interrail ble mer enn doblet i fjor og det ligger an til en ny dobling i år. Totalt antall norske Interrailere har økt med 14 prosent fra januar til mai i år.

Reiseråd til VG-lista i Bergen

Publisert:
NSB har flere togavganger til og fra Bergen som de konsertglade kan benytte seg av til og fra VG-lista, som arrangeres onsdag 13.juli på Festplassen i Bergen. I tillegg kjøres kveldsavgangen fra Bergen klokken 20:42 med ekstravogner.

Reiseråd under Gladmaten

Publisert:
Det er forventet flere reisende til og fra Gladmatfestivalen, som går av stabelen førstkommende onsdag. NSB anbefaler derfor at du beregner god tid om du skal benytte deg av lokaltogavgangene, som kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund.

Ekstratog etter VG-lista i Trondheim

Publisert:
Vær ute i god tid om du skal ta siste lokaltogavgang fra Trondheim S til Steinkjer på onsdag klokken 21:10. Toget er ventet å bli fullt selv om NSB kjører ekstra avgang og med flere vogner, da mange reiser med lokaltogene til og fra VG-lista på Torget i Trondheim.

Reiseråd onsdag 6. juli

Publisert:
Beregn god tid om du skal benytte deg av NSB sitt tilbud fra Stavanger på onsdag 6. juli mellom klokken 20-22. Det er ventet stor trafikk på lokaltogavgangene, som kjent kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund pga arbeid på jernbanen, da flere tar turen til og fra VG-lista ved Konserthuset i Stavanger.