Pressemeldinger

NSB utvider samarbeid med Kolumbus

Publisert:
Fra 14. november 2018 utvides billettsamarbeidet mellom Kolumbus og NSB. Samarbeidet innebærer at Kolumbus sine billetter er gyldige på alle NSB lokaltog på Jærbanen.

Passasjerene fortsetter å strømme til toget

Publisert:
Etter årets åtte første måneder viser tallene at antall reiser med NSB fortsatt øker. NSB Persontog hadde ved utgangen av august 2018, 8,1 prosent flere reisende enn i samme periode i fjor.

NSB mister trafikken i sør

Publisert:
I dag ble det klart at NSB fra desember 2019 ikke lenger vil kjøre togene på Sørlandsbanen, Arendalsbanen og Jærbanen. – Vi gratulerer Go-Ahead og ønsker dem lykke til, sier konserndirektør for NSB persontog, Arne Fosen i NSB. Go-Ahead Norge AS tar over som togoperatør fra desember 2019.

Togbilletter kjøpes fortsatt hos NSB

Publisert:
Som følge av en feil fra NTB har mange medier skrevet at NSBs billettsalg erstattes av Entur. Dette er ikke riktig.

2. tertial 2018: Gode resultater i NSB-konsernet, men krevende situasjon for CargoNet

Publisert:
NSB-konsernet leverer et tilfredsstillende driftsresultat på 609 millioner kroner etter årets åtte første måneder. I godsvirksomheten er resultatet minus 64 millioner kroner, en forverring på 32 millioner kroner fra samme periode i 2017.

Vestfoldbanen og Farriseidet-Porsgrunn åpner mandag 24. september

Publisert:
Etter syv uker med intensiv innspurt er nytt dobbeltspor mellom Farriseidet og Porsgrunn koblet på resten av Vestfoldbanen, og klar for trafikk fra 24. september. Første passasjertog på den nye banestrekningen har avgang fra Skien kl. 04.07 og fra Porsgrunn kl. 04.15.

Prøv toget gratis

Publisert:
I forbindelse med Europeisk mobilitetsuke tilbyr NSB nok et år innbyggerne i Rogaland gratis tog og oppfordrer alle å prøve lokaltoget på Jærbanen.

Vestfoldbanen stengt mellom Drammen og Skien

Publisert:
Natt til 16. september til og med 23. september gjør Bane NOR ferdig det nye dobbeltsporet mellom Farriseidet og Porsgrunn. I tillegg utvides arbeidene til å gjelde helt til Drammen, slik at Bane NOR samtidig kan gjøre annet viktig arbeid på Vestfoldbanen.

Endret kafétilbud på Sørlandsbanen

Publisert:
Fra mandag 3. september er NSB Kafé stengt på fire tidlige avganger på Sørlandsbanen. Årsaken er svært lav etterspørsel etter mat og drikke på disse avgangene.

Ingen togstreik

Publisert:
LO Stat (Norsk Jernbaneforbund) og Spekter (NSB AS og Gjøvikbanen AS) kom til enighet i årets lønnsoppgjør fredag 24. august. Den varslede meklingen neste uke og fare for streik er dermed avblåst.

Dobbelt tog på menyen

Publisert:
For å sikre at alle kommer med toget til Bryggerifestivalen og Matfestivalen i Trondheim kjører NSB med ett ekstra togsett på avgangen fra Steinkjer klokken 09:28 på lørdag.

Arbeider på Vestfoldbanen i sju uker

Publisert:
Fra 7. august til og med 23. september skal Bane NOR arbeide på Vestfoldbanen og det blir stengte togstrekninger. NSB setter opp alternativ transport og understreker samtidig at dette betyr endret reisemønster og ekstra utfordringer i hverdagstrafikken.

NSB dobler sitteplasser til skipene

Publisert:
Det er ventet flere hundre tusen besøkende til skutefesten i Stavanger. NSB kjører derfor alle tog tilgjengelig ved å sette på ekstra togsett på de mest populære avgangene for å få folk frem.

8900 ekstraseter til Gladmat

Publisert:
NSB ser frem til å kjøre tog igjen til Gladmatfestivalen i Stavanger, og setter opp flere ekstra vogner på lokaltogene for å få livsnyterne frem.

Fra VG-lista med NSB?

Publisert:
NSB kjører ekstrabusser i tillegg til togavgangen fra Trondheim S klokken 21.10 til Steinkjer, og har tips til deg som skal på VG-lista onsdag 18. juli.

Fortsatt passasjervekst hos NSB

Publisert:
Passasjerene fortsetter å strømme til toget. Etter å ha talt opp årets fire første måneder viser tallene at NSB Persontog har 6, 8 prosent flere reisende enn på samme tid i fjor.

Til VG-lista med tog?

Publisert:
NSB kjører med ekstravogner i toget fra Bergen til Voss klokken 20.38, og har noen reisetips til deg som skal til og fra VG-lista.

NSB investerer i taxi-app

Publisert:
NSB-konsernet kjøper 26,3 prosent av aksjene i Go Mobile AS, som tilbyr en markedsplass for taxi gjennom app’en Mivai. Via Mivai kan kunden raskt få oversikt og velge taxiselskapet de vil reise med. – Dette gjør vi fordi vi vil bidra til smarte dør til dør-løsninger for kundene våre, sier Synne Homble, konserndirektør mobilitet og strategi i NSB-konsernet.

Arbeider på Østfoldbanen og i Lieråsen tunnel sommeren 2018

Publisert:
Fra 23. juni til og med 5. august sommeren 2018 skal Bane NOR arbeide med nybygging og vedlikehold. Arbeidene gjøres på Østfoldbanen og i Lieråsen tunnel mellom Asker og Drammen

23. juni starter seks uker med arbeider på Østfoldbanen

Publisert:
Fra lørdag 23. juni til og med søndag 5. august er det arbeider på Østfoldbanen. Det er verdt å merke seg at det varierer gjennom sommeren på hvilke del av strekningene det arbeides på, noe som kan påvirke reisemønsteret ditt.

Seks uker med arbeider i Lieråsen tunnel

Publisert:
Fra 23. juni fortsetter Bane NOR viktige utbedringsarbeider i Lieråsen tunnel. - Vi forbereder oss og kundene på at det kan bli utfordringer i trafikken, særlig rundt Tønsberg, Drammen og Asker stasjon og spesielt den første og siste uken av arbeidene, sier kommunikasjonssjef for NSB Persontog, Gina Scholz

NSB med endelig avtale om elektriske bybiler i Oslo

Publisert:
NSB-konsernet har signert franchiseavtale med det danske selskapet GreenMobility om etablering av elektriske bybiler i Oslo. Målet er at 250 bybiler skal stå klare innen årets slutt.

NSB-konsernet: Gode økonomiske resultater for buss og persontog

Publisert:
Tog og bussvirksomheten i NSB-konsernet viser god drift og leverer gode økonomiske resultater. Innen godstransport med tog, er situasjonen fremdeles svært krevende.

Ny litterær togtur i samarbeid med Slottet

Publisert:
Fra 6. til 8. juni kjører H.K.H Kronprinsesse Mette-Marit og hennes gjester fra Kristiansand til Stavanger med Litteraturtoget. Det er femte gang NSB legger til rette for en litterær togreise i samarbeid med Slottet.

Togkundene mindre tilfreds med punktligheten

Publisert:
I vårens måling av kundetilfredshet er kundene ikke overraskende mindre fornøyd med togenes punktlighet. De ønsker seg også bedre informasjon ved ikke-planlagte avvik. - Samtidig er kundene godt fornøyd med våre medarbeidere, tilbudet om bord i togene og billettkjøp, sier Arne Fosen, direktør i NSB persontog.

Ta toget til skutefesten i Stavanger

Publisert:
NSB øker setekapasiteten på togene til og fra Stavanger under The Tall Ships Races i juli.

Omfattende arbeider på jernbanen sommeren 2018

Publisert:
Fornyelse og vedlikehold på jernbanen gjør at det i seks uker i sommer blir hektisk anleggsvirksomhet på Østfoldbanen og i Lieråsen tunnel mellom Asker og Drammen togstasjon.

Prøver ut samkjøringsløsning sammen med Bane NOR og SammeVei

Publisert:
For mange togpendlere som kjører bil til stasjonen, er fulle parkeringsplasser en kjent kilde til stress. Med pilotprosjektet «Kjør sammen til toget» skal NSB og Bane NOR nå teste ut en ny samkjøringsløsning. Tanken er at løsningen kan lette pendlernes hverdagslogistikk.

NSB kåret til Norges mest bærekraftige selskap

Publisert:
NSB og andre norske transportselskaper har aldri tidligere blitt vurdert i den anerkjente bærekraftskåringen Sustainable Brand Index. I år utvidet arrangøren listen – da gikk NSB helt til topps.

NSB vil tilby 250 bybiler i Oslo

Publisert:
NSB har inngått en intensjonsavtale om et konsept for utleie av elektriske bybiler i Oslo. Avtalen er inngått med selskapet GreenMobility som tilbyr bybiler i København. Målet er at NSB i løpet av andre halvår 2018 skal stå klar med 250 elbiler i Oslo.

NSB med 15 700 ekstra seter til påske

Publisert:
Påskesol, påskeegg, påskelam og påskefri. Påsken er høytid for lange reiser og det er behov for ekstra plasser på togene til Bergen, Oslo, Trondheim, Røros og Bodø. NSB tilbyr 15 700 ekstra plasser i sine regiontog.

Over 65 millioner togreiser i 2017

Publisert:
NSB Persontog hadde i 2017 65 136 260 reiser med sine region- og lokaltog. Dette er en økning på 6,3 prosent sammenlignet med 2016.

Buss for enkelte tog

Publisert:
Fra 5. mars utvider Bane NOR oppgraderingsarbeidene fra Moi til Snartemo. For å sikre et best mulig tilbud på berørte tog vil NSB kjøre andre bussruter enn tidligere.

Arbeider på jernbanen påsken 2018

Publisert:
Bane NOR gjør nødvendig vedlikehold i Lieråsen tunnel og bygger nytt i forbindelse med Follobanen. Dette gir stengte togstrekninger og berører alle reisende på lokaltog, intercitytog og regiontog mellom Drammen – Asker og på Østfoldbanen mellom Oslo S - Kråkstad og Oslo S – Ås. NSB setter opp alternativ transport.

Trafikkvekst og et godt økonomisk resultat

Publisert:
Nordmenn fortsetter å reise miljøvennlig med tog og buss. Transport- og mobilitetskonsernet NSB opplever passasjervekst, økt omsetning og et godt driftsresultat i 2017. Konsernet rigger seg både for konkurranse på jernbanen og på framtidas krav til sømløse dør til dør-reiser.

Enighet om ny pensjonsordning i NSB

Publisert:
Et enstemmig styre i NSB AS vedtok 19. desember en ny pensjonsordning for ansatte i NSB AS og Gjøvikbanen AS fra 2019. – Vi har fått en løsning som gir en god pensjon til medarbeiderne, forutsigbarhet for bedriften og like konkurransevilkår for NSB i de kommende anbudskonkurransene i jernbanen, sier konsernsjef i NSB-konsernet, Geir Isaksen.

NSB-konsernet satser på selvkjørende kjøretøy

Publisert:
NSB blir medeier i gründerselskapet Applied Autonomy. - Vi ønsker å delta i utviklingen av autonome kjøretøy og lære av de beste miljøene, sier Synne Homble, fersk mobilitetsdirektør i NSB-konsernet.

NSB vant viktig anbud i Sverige

Publisert:
NSB-eide Tågkompaniet er valgt som ny togoperatør for Krösatågen i Småland i Sverige. Dette er en viktig seier for NSB når alle norske togstrekninger skal konkurranseutsettes de nærmeste årene og NSB skal konkurrere med andre togoperatører.

NSB tilbyr 26 000 ekstra plasser til jul

Publisert:
Skal du hjem til jul, lønner det seg å starte planleggingen nå, for de beste plassene går først og på flere avganger er det allerede trangt om plassene. NSB setter julen 2017 opp 26.150 ekstra jule- og nyttårsseter for reisende med Bergensbanen, Dovrebanen, Nordlandsbanen og Rørosbanen.

Nisse på juletog

Publisert:
Tradisjonen tro er juletogene til NSB nok en gang klare for avgang til julebyen Egersund fra førstkommende lørdag, og i år kommer også nissen.

Antall togreiser fortsetter å øke

Publisert:
Tall for årets åtte første måneder viser at svært mange fortsatt velger toget til jobb, ferie og fritid. 41 465 992 reiser er gjort med NSB ved utgangen av august 2017, en økning på 1, 7 prosent sammenlignet med samme periode 2016. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen.

NSB om statsbudsjettet:

Publisert:
Vedlikehold er viktig for kundenes hverdag! Regjeringen satser fortsatt stort på jernbane i sitt forslag til budsjett for 2018. Totalt er det foreslått en bevilgning på 23,1 milliarder kroner til jernbaneformål for 2018.

Stengt for togtrafikk mellom Drammen og Asker 18.11 – 04.12.17

Publisert:
Bane NOR gjør nødvendig oppgradering av Lieråsen tunnel fra 18. november til 04. desember. Dette betyr at det ikke kjøres tog mellom Drammen og Asker togstasjon i perioden. - Dette er et omfattende og utfordrende avvik hvor det er flere hundre busser i sving i døgnet for å frakte tusenvis av reisende i et område med allerede stor trafikk, sier kommunikasjonsrådgiver Gina Scholz i NSB.

Sikkerhet stopper innsatstogene på Haga stasjon

Publisert:
For å ivareta passasjerenes sikkerhet har Bane NOR besluttet å stenge midtplattformen på Haga stasjon på Kongsvingerbanen fra mandag 9. oktober. Det betyr at to avganger med innsatstog om morgenen fra Haga mot Oslo og to avganger fra Oslo om ettermiddagene ikke vil slippe av eller ta på passasjerer. Øvrige tog går som normalt.

Gode økonomiske resultater, men togpassasjerene plages av dårlig punktlighet

Publisert:
NSB 2. tertial 2017: NSB-konsernet hadde en omsetning på 9 841 millioner kroner i de første 8 månedene i 2017, og leverte et driftsresultat på 639 millioner kroner.

Arbeidshelg på Vossebanen 30. september – 1. oktober

Publisert:
Frå natt til laurdag 30. september til søndag 1. oktober klokka 12 er det arbeidshelg på jernbanen mellom Bergen og Dale. NSB køyrer buss for tog.

Gratis å kjøre lokaltog på miljøsøndagen

Publisert:
Den 17. september er det Miljøsøndag og du kan reise gratis med NSBs lokaltog på Jærbanen. Dette er et tilbud i forbindelse med Europeisk mobilitetsuke hvor målet er å vise toget som et effektivt transportmiddel både til hverdag og fritid.

Ekstra plasser på lokaltoget under Sykkel-VM

Publisert:
Den 16 - 24. september er det Sykkel-VM i Bergen. – Vi gleder oss og trår til med 47 500 ekstra seter til det som må være tidenes arrangement i og rundt Bergen, sier Henning Lirhus, markeds- og kommunikasjonssjef for NSB Vest.

Ny samferdselsallianse etablert

Publisert:
Til tross for målet om å vri mer av godstrafikken fra veg over på sjø og bane, har det motsatte skjedd. Nå har Norsk Sjømannsforbund tatt initiativ til en bred allianse som skal komme med forslag til tiltak som skal bidra til at målet nås.

NSB oppfordrer til bildeling

Publisert:
Bildeling er etter hvert godt kjent. Likevel er det ikke så mange som har prøvd det, ennå. En fersk undersøkelse viser at én av fem gjerne deler bilen sin med andre. Nå får gründerne av Nabobil.no NSB med seg på laget.

Lokaltog på skinner igjen

Publisert:
NSB ser frem til å kjøre tog igjen mellom Stavanger og Egersund/Moi fra lørdag 12. august kl. 18.00. Enkelte regiontog vil fremdeles bli berørt av Bane Nor sin nødvendige oppgradering ut året.

Oslo S stengt for togtrafikk 5. og 6. august

Publisert:
Bane NOR har gjennom sommeren arbeidet på Oslo S. Førstkommende helg, lørdag 5. og søndag 6. august, fullfører Bane NOR arbeidene og det kjører ikke tog til eller fra Oslo S disse dagene. Dette berører alle togselskaper.

Svært få tog i uke 31

Publisert:
Bane NOR har gjort nødvendige oppgraderinger på og rundt Oslo S siden 24. juni, noe som betyr et sterkt redusert togtilbud på Østlandet. Fra mandag 31. juli blir tilbudet ytterligere redusert. Og 5. og 6. august er hele Oslo S stengt.

Gladmat og reiseråd

Publisert:
Gladmatfestivalen i Stavanger 19. - 22. juli drar matelskere fra hele landet. Over fire dager er det ventet 250.000 matelskere til festivalen. NSB anbefaler derfor at du beregner god tid om du skal benytte deg av lokaltogavgangene, som kjøres med buss mellom Stavanger og Egersund/Moi under Gladmaten.

Smak på Trøndelag. Ta toget

Publisert:
NSB tar deg enkelt og behagelig til Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. Festivalene med nye, spennende retter og folkekjære tradisjonsretter går av stabelen i Trondheim 3.-5. august.

Dyreparken i Kristiansand og NSB klikker inn fremtiden

Publisert:
Hvordan vil folk nyte sin ferie, og få servert opplevelser i fremtiden? Det spørsmålet ønsker Dyreparken i Kristiansand, NSB Reiseliv og en rekke andre reiselivsbedrifter å finne svaret på i forskningsprosjektet «INSITE».

Færre tog til VG-lista i Oslo

Publisert:
Lørdag 24.juni arrangeres VG-lista på Rådhusplassen i Oslo og det forventes mellom 60-70 000 besøkende. Samme dag starter Bane NOR sine seks uker langse arbeider, noe som betyr færre togavganger og at NSB frakter sine reisende med alternativ transport.

Østensjøveien stengt for personbiltrafikk seks uker i sommer

Publisert:
I forbindelse med at Bane NORs arbeider på Oslo S i ukene 26 – 31, benytter NSB området rundt Bryn og Brynseng stasjon til håndtering av alternativ transport. For å sikre god trafikkflyt som følge av ekstra busser og passasjerer i området, reguleres trafikken i Østensjøveien i hele perioden. Dette innebærer at det er stengt for gjennomgående personbiltrafikk alle hverdager i tidsrommet 06.00 - 19.00.

Flere ekstratog til Tore Tang

Publisert:
For å sikre at alle kommer seg til og fra Viking stadion hvor Mods har konsert 16. og 17. juni, kjører NSB med 11000 ekstra seter i togene både før og etter konsertene.

Omfattende arbeider på og rundt Oslo S i sommer

Publisert:
Bane NOR gjør viktig arbeid fra 24. juni – til og med 6. august. Arbeidene betyr at Østfoldbanen er stengt seks uker i sommer. Det medfører også at NSBs øvrige tilbud for lokaltog og korte regiontog på store deler av Østlandet er sterkt redusert hele perioden. Dette innebærer færre avganger retning Skøyen, Asker og Drammen. Det er også færre avganger mot Eidsvoll, Kongsvinger og Dal.

Mye skal skje på jernbanen i Rogaland i sommer

Publisert:
Bane NOR (tidligere Jernbaneverket) skal også denne sommeren foreta omfattende arbeider for å fornye jernbanen mellom Moi og Stavanger. Dette betyr også redusert togtilbud i sommermånedene.

Arne Fosen er tilsatt som ny leder for NSB Persontog

Publisert:
Arne Fosen, som nå er administrerende direktør i CargoNet, er tilsatt som ny leder i NSB Persontog. Han tiltrer 1. juli.

Flere ekstratog for Justin Bieber-konsert

Publisert:
NSB kjører med 5000 ekstra seter i togene den 7. juni for å sikre at alle kommer seg fra Forus Travbane hvor Justin Bieber har konsert.

Litteraturtoget til Kristiansand

Publisert:
7. og 9. juni kjører NSB Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog på Sørlandsbanen. Toget åpnes for publikum på enkelte stasjoner, og nå er åpningstidene satt.

Start Litteraturfestivalen på toget

Publisert:
I samarbeid med Litteraturhuset i Trondheim kjører NSB Litteraturfestivaltog onsdag. Toget til Litteraturfestivalen på Lillehammer går fra Trondheim onsdag 31. mai klokken 08:18.

Rekordfornøyde NSB-kunder

Publisert:
NSB oppnådde våren 2017 en kundetilfredshet på 76 totalt for hele NSB. Dette er den høyeste tilfredsheten som er målt blant NSBs kunder og en fremgang på tre poeng fra forrige måling høsten 2016.

Nytt samarbeid om buss for tog

Publisert:
NSB har inngått avtale med Kolumbus om buss for tog mellom Stavanger og Sandnes under oppgraderingsarbeidene i sommer. På denne måten sikres en mest mulig effektiv løsning for de reisende.

Litteraturtoget til Sørlandet

Publisert:
NSB kjører Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen sitt Litteraturtog for fjerde gang. Årets litterære togreise går den 7.-9. juni langs Sørlandsbanen, og temaet er «hjem».

Samme billett i hele sone Bergen

Publisert:
Kjøper du 30 dagers periodebillett i Skyss eller NSB sine billettapper, kan du fra 18. april reise kollektivt med enhetstakst innenfor hele sone Bergen.

NSB setter inn 14300 ekstraplasser på påsketogene

Publisert:
NSB ser i år igjen at behovet for å reise med tog i påsken er stort. Påskeutfarten starter for alvor fredag 7.4 og avsluttes mandag 17.4 som er andre påskedag. På toget kan du slappe av mot din destinasjon i påsken. NSB tilbyr god mat underveis og tid til å samle tanker.

Fortalte om NSB – ledende på selvbetjente kunder

Publisert:
Ingen andre togselskaper har klart å gjøre kundene så selvbetjente som NSB. Det fortalte konsernsjef Geir Isaksen om under konferansen Smart Rail Europe i Amsterdam onsdag.

Arbeider på Oslo S i påsken

Publisert:
Bane NOR gjør viktige oppgraderingsarbeider på og rundt Oslo S i perioden 08.04 - 16.04. Det medfører færre avganger og strekninger hvor det ikke går tog.

Nordlyset skal drive dieseltog

Publisert:
Etter over 40 år med oppgraderinger skal NSB sine dieseltog på Nordlandsbanen rustes med banebrytende teknologi, slik at også de blir en del av det grønne skiftet. Enova støtter prosjektet med 104 millioner kroner.

Ingulstad går av som persontogsjef

Publisert:
Tom Ingulstad, leder av persontogvirksomheten i NSB, har varslet at han vil gå av med pensjon ved fylte 62 år, det vil si i november inneværende år. Rekrutteringen av hans etterfølger starter umiddelbart.

Bli med og slukk lysene

Publisert:
Hva har NSB til felles med Empire State Building, FN-hovedkvarteret i New York, Taipei 101, Big Ben, Akropolis og Eiffeltårnet i Paris? Alle er med på Earth Hour i morgen, lørdag 25. mars. Bli med du også!

Over 66 millioner NSB-reiser i 2016

Publisert:
NSB opplever en ny passasjerøkning i 2016. Økningen er på totalt 0,8 prosent, sammenlignet med 2015. Tallene er uten NSB Gjøvikbanen. NSB-togene hadde 66 205 000 passasjerer i 2016. Den overordnede kundetilfredsheten med NSB Persontog er 73.

Arbeid på Bergensbanen 13.mars-2.april

Publisert:
Fra 13. mars om kvelden og til og med første helgen i april skal det foregå mye arbeid på Bergensbanen mellom Bergen og Voss. For mange avganger vil det være buss for tog, men i deler av perioden er banen stengt bare på dagtid.

Etterlengtet togsatsing

Publisert:
- Satsingen på jernbane i ny Nasjonal Transportplan (NTP) er en gave til kundene våre, sier konsernsjef i NSB, Geir Isaksen.

NSB kjører ekstra til X Games Norway

Publisert:
Den 8. - 11.mars er det X Games Norway i Hafjell og mange tusen tilskuere tar turen for å se spektakulære triks. NSB stiller med 1680 ekstra seter for å frakte ivrige tilskuere effektivt til Hafjell.

Historisk milepæl for Sørlandsbanen

Publisert:
Regiontogene på Sørlandsbanen mellom Oslo-Kristiansand-Stavanger hadde over 1 million reiser i 2016. Dette er en rekord og en historisk milepæl.

Forhåndsvarsel: Omfattende arbeider rundt Oslo S sommeren 2017

Publisert:
Fornyelse og vedlikehold på jernbanen fører til at det i sommer blir hektisk anleggsvirksomhet på Oslo S. Det blir perioder med stengte strekninger og redusert kapasitet.

NSB: Sterke resultater fra et konsern i endring

Publisert:
I 2016 oppnådde NSB-konsernet ett av sine aller beste resultater noensinne.

Lokfører og sjaman tar toget til Tråante 2017

Publisert:
Lørdag 4. februar tar Lokfører Johnny Bomban Anthi Siljuberg med seg same-kofta og sjaman-tromma og kjører toget til Trondheim og Tråante 2017.

Årlig prisjustering

Publisert:
I dag, 1. februar 2017, økes prisene på billettene til NSB i gjennomsnitt med 3 prosent. Prisjusteringen skjer årlig, og er basert på forventet gjennomsnittlig prisøkning I Norge.

NSB kjører Sommertoget

Publisert:
Til sommeren samarbeider NRK, NSB og Bane NOR om Sommertoget – et over 240 meter langt rullende tv-studio som i åtte uker reiser rundt i Norge og besøker store og små togstasjoner. I dag er det klart hvor toget stopper

Grenseløst samarbeid

Publisert:
På Storlien på svenskegrensa møtes norske Meråkerbanen og svenske Mittbanan. Når togene kjøres av samme selskap blir det nye muligheter – også for reiselivet.

Dieselforbud i Oslo

Publisert:
Togtilbudet i og rundt Oslo er veldig godt, med mange avganger på alle strekninger. Det er blant annet avgang hvert 10. minutt mellom Asker og Lillestrøm.

Flåmsbana til nye høyder

Publisert:
926.532 reiser. Det er fasit for 2016 for Flåm Utvikling, som setter nok en reiserekord.

Sunne spor til Tolga

Publisert:
Det er ventet flere reisende til Tolga når Norges kommende idrettsstjerner skal kjempe om gull i nordiske grener under Hovedlandsrennet 2017. NSB sørger for at tilskuere og tilreisende kommer seg miljøvennlig frem med toget.

Ekstraavganger mellom Arna og Bergen frem til sommeren

Publisert:
Bane NORs tunnelarbeider påvirker antall togavganger mellom Arna og Bergen. Men fra 9. januar og frem til sommeren frigjøres kjøretid, og NSB kan kjøre flere avganger på strekningen. – Vi er svært glade for at vi i denne perioden kan tilby de reisende flere muligheter for å komme seg til og fra Bergen, sier Henning Lirhus, salg- og markedsansvarlig i NSB.

Lokaltoget kjører senere fra Bodø

Publisert:
Fra og med ruteendring søndag 11. desember får kveldsavgangen mellom Bodø og Rognan senere avgang fra Bodø. Det blir også endringer for toget fra Rognan til Bodø om natten.

Juleunderholdning på Dovrebanen

Publisert:
I tillegg til 8100 ekstra plasser på NSB Dovrebanen sine tog mellom Oslo og Trondheim, blir det også ekstra julestemning om bord for både store og små.

NSB med ekstra lange tog i julen

Publisert:
Vi i NSB gleder oss til å ta deg og dine hjem til jul. Også i år tilbyr NSB tusenvis av ekstraplasser på juletogene.

Juletogene er tilbake

Publisert:
Tradisjonen tro er juletogene til NSB nok en gang klare for avgang til julebyen Egersund fra førstkommende lørdag. NSB setter opp 2500 ekstraseter for å sørge for en trygg og miljøvennlig togreise til og fra julearrangementet.

Vossebanen vert stengd 26.og 27. november

Publisert:
Til helga skal Jernbaneverket arbeide på Bergen stasjon, i Fløen og nye Ulriken tunnel, samt rydde skog og drive ras- og flaumsikring mellom Arna og Voss. NSB set opp bussar på strekninga heile laurdag og søndag føremiddag.

Ny passasjerrekord for NSB

Publisert:
NSB opplever nok en passasjerøkning de åtte første månedene i 2016. Økningen er på totalt 3,9 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

Billig, rocka og miljøvennlig transport

Publisert:
Det blir ingen stillesone når NSB kjører festivaltoget «Tons of Rock Tog» i samarbeid med Tons of Rock torsdag 22. juni 2017. I tillegg til god underholdning får deltakerne med seg en god pris og miljøvennligtransport på kjøpet.

Togstreiken er over

Publisert:
-Jeg er først og fremst glad for at streiken er avsluttet, og at togene kan begynne å gå igjen, sier konsernsjef Geir Isaksen i NSB. -Vi er fornøyd med at myndighetene nå klargjør kompetansekravene, og at slike krav ikke blir tariffestet i NSB og CargoNet, sier administrerende direktør Anne-Kari Bratten i Arbeidsgiverforeningen Spekter.

Om lokomotivførerutdanningens lengde

Publisert:
I mediene har det siden torsdag 27. oktober blitt dannet et inntrykk av at NSB/CargoNet ønsker at lokomotivførerutdanningen skal være fire måneder. Det er IKKE riktig!

Togstreiken fortsetter: - Svært trist for passasjerene

Publisert:
-Dette er svært trist for passasjerene, men så lenge Lokomotivmannsforbundet står fast på at de skal bestemme kompetansekravene til togførere i NSB og CargoNet, er det ikke mulig å komme til enighet for å løse togstreiken, sier Spekters administrerende direktør Anne-Kari Bratten etter at dagens tvungne mekling heller ikke førte fram.